CHP Malatya Merkez İlçe 34. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Yerel

CHP Malatya Merkez İlçe 34. Olağan Genel Kurulu

CHP Malatya Merkez İlçe 34. Olağan Genel Kurulu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Merkez İlçe 34.Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

24.03.2012 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Merkez İlçe 34. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Genel kurulda, partililer arasında gerginlik yaşandı.

Malatya Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen olağan genel kurula; CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya Eski Milletvekili Muharrem Kılıç ve CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ın yanı sıra ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

Protokol konuşmaları öncesinde delegelere söz verildi. CHP Malatya İl Yönetim Kurulu Üyesi ve parti delegesi İbrahim Çakır'ın konuştuğu esnada CHP Malatya Eski İl Başkanı Hüseyin Baştürk, kendisine sataşıldığı iddiasıyla Çakır'a tepki gösterdi. Baştürk'ün tepkisinin ardından salonda kısa süreli bir gerginlik yaşandı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, gerginlik daha da büyümeden, salondakileri sakinleştirdi.

Öfkeli kalabalığın sakinleşmesinin ardından konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Bizler parti içi demokrasiyi özümsemiş insanlarız. Parti içi demokrasiye inanmış insanlarız. Bu kongreleri parti içinde bir cephe savaşı olarak görmemeliyiz" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, CHP'li 10 kadın milletvekiliyle Kürecik'te yaptıkları eylemde NATO bayrağının indirilerek, Türk bayrağının asıldığına dikkat çekti.

Ağbaba, Kürecik'te kurulan üsse karşı mücadelelerini devam ettireceklerini belirterek, " Füze kalkanının, İsrail kalkanının kurulmaması için çok mücadele ettim. Mücadele etmeye de devam ediyorum. Geçtiğimiz günlerde de 10 tane CHP'li kadın milletvekiliyle beraber Kürecik'e gittik. Bu konuda bizi eleştiren milletvekilleri oldu. Sen CHP Milletvekillerine ve üyelerine teşekkür et. Senin beceremediğini yaptılar. Orada Türk bayrağını dalgalandırdılar. Orada daha önce asılı olan bayrağı kaldırdılar, Türk

bayrağını astılar. Solcu olmaktan, sosyal demokrat olmaktan, devrimci olmaktan gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçimde, Ferdun Önal

ve Abdulvahap Ayzabar ayrı listelerle aday oldular.

Feridun Önal başkanlığındaki listede şu isimler bulunuyor; Süleyman Akıncı, Fatma Atalay, Gazi Barutçu, Sakine Çabuk, Feridun Diyarbakırlı, Dilfuruz Güngör, Mehmet Karakuş, Ender Keser, Yusuf Koç, İsmail Kurtoğlu, Mehmet Özkan, Öner Özdemir, Sakine Polat, Özlem Seyhan Gökçe, Mustafa Toktaş, Hasan Toraman".

Abdulvahap Ayzabar başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluşuyor; "Abbas Akıncı, Suzan Baydoğan, Ahmet Turan Canbay, Okay Demirhan, Mehmet Ekici, Hüseyin Karabağ, Mustafa Karacan, Doğan Karaduman, Haşim Katırcı, Hülya Kılınç, Özlem Kılıç, Mustafa Okçu, Übeyit Öksüz, Aysel Özhan, Banu Sevil, Naci Yetkin".

Feridun Önal, "Merkez İlçe Örgütleri siyasi partilerin kalbidir. Merkez İçe Örgütü ne kadar iyi çalışırsa, o siyasi parti de iyi çalışır. Merkez İlçe örgütünü işlevsel hale getireceğim" derken, Abdulvahap Ayzabar ise, "Hep beraber olacağız. Biz halkız ve değişimciyiz. Kendimize güveniyoruz" ifadelerini kullandı. Seçim devam ediyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Malatya Merkez İlçe 34. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement