CHP Pm Üyesi ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'den Parçalanma Uyarısı - Son Dakika
Yerel

CHP Pm Üyesi ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'den Parçalanma Uyarısı

CHP Pm Üyesi ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler\'den Parçalanma Uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Birgül Ayman Güler, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Fedarasyonu'nda gerçekleşen toplantıda, "Bu milletin adı Türk Milleti ama içinde bir sürü etnik topluluk var."

09.11.2013 12:40

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Birgül Ayman Güler, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Fedarasyonu'nda gerçekleşen toplantıda, "Bu milletin adı Türk Milleti ama içinde bir sürü etnik topluluk var. Bu ülke Türkmen, Kürt, Yörük, Çerkez, Laz gibi çok sayıda farklı etnik kökenden gelen insanlardan oluşur ve hepsine beraber Türk Ulusu denir. Türk Ulusu dediğimiz şey milletin bütünü içinde; Kürt'ü, Çerkez'i, Türkmen'i, Laz'ı, kapsar. Biz insanı insanla karşılaştırmayız, insanı insana denk tutarız. Ama burada mesele millet meselesi yani başka bir mesele. Bu ulus parçalanırsa ne Türkiye kalacak ne bizler kalacağız" dedi.

Türkiye'nin uluslaşma sürecini büyük ölçüde tamamladığını dile getiren Güler, son düzenlemeler ve Demokratikleşme Paketi'nin sürdürülmesiyle asıl amacın Türkiye'nin parçalanması olduğunu savundu. Vekil Güler, Türk uluslaşma sürecinin yüzde 90 oranında başarıyla sonuçlandığını vurgulayarak, "Toplumun yüzde 90'ı Türk ulusu olarak tutmuş bir mayadır. Şimdi geldiğimiz nokta itibariyle benim gördüğüm Türkiye'yi çözmeye, etnik parçalara ayırmaya çalışıyorlar. Anayasa'dan Türk vatandaşlığı adını çıkarmak istiyorlar. Hala böyle bir mücadele devam ediyor. Böyle bir mücadelede sizin de, 'Hele dur bakalım kardeş' demesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

İzmir'in Gültepe Mahallesi'nde bulunan Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Fedarasyonu (KARSFED) binasında gerçekleşen toplantıya CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekici de katıldı. Ziyarette Güler ve Ekici'nin yanında Ege KARSFED Başkanı Tarkan Eledağ, Başkan Vekili Ali Rıza Güneş, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri de toplantıda hazır bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Pm Üyesi ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'den Parçalanma Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement