Konya'da çiftçilere fare ile mücadele için eğitim verildi.
Meram Ziraat Odası, İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Bayat Köyü'nde, "Fare ile Mücadele Eğitimi" düzenledi. Bayat Köyü sakinlerinin katıldığı eğitim programında ilaçlı buğday kullanımı hakkında bilgi verildi.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Dr. Celal Yıldız, ilaçlı buğdayların fare deliklerinin içerisine bırakılmasına dikkat çekerek, "Her deliğe üçer beşer tane olacak şekilde bırakmak suretiyle mücadelemizi yapıyoruz. Aksi halde eğer 3'ten 5'ten fazla bırakacak olursak, fareler bunları yemedikleri için ilaçlı mücadele başarılı olamamaktadır. Kusabilir ya da yemeyebilirler. Mümkün oldukça zehirli buğdayı deliğin içine doğru atmamız gerekir. Eğer deliğin dışarısında bırakacak olursak, farenin bölgedeki doğal düşmanları olan yaban kuşları, yılanlar, tilkiler ya da başka hayvanlar bu zehirli buğdayları yedikleri zaman onlar da zarar görebilirler. Dolayısıyla bizim hedefimiz burada farelerin beslenme deliklerini bulmak" diye konuştu.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serbülent Ünal, mücadele kapsamında 3 ton zehirli buğday dağıttıklarını belirterek, "Ocak, Şubat, Mart ayları içerisinde tarımsal faaliyetler, hastalık, zararlar ve yetiştiriciliklerle ilgili toplam 900 kişiye eğitim verdik. Bu eğitimler çeşitli konularda oldu. Bugünkü konumuzda tarla faresiyle mücadele. Yaklaşık 3 hafta gibi bir zamanda farelerin tarlalarda işlek olduğu bu zamanlarda, 26 köy ve mahallemizde eğitim çalışmaları yaptık. Ziraat odası başkanımızın sayesinde ilçe müdürlüğü olarak, arkadaşlarımızın eğitimiyle birlikte 3 ton zehirli buğday dağıttık" ifadelerini kullandı. - KONYA
Son Dakika › Yerel › Çiftçilere Fare ile Mücadele Eğitimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?