Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 2014 yılında uygulamasını başlattığı 'Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı' bilgilendirme toplantılarına Kocaeli ve Bursa ile devam ediyor.
DAKA uzmanları 13 Şubat'ta Kocaeli'de, 14 Şubat'ta ise Bursalı işadamlarına Van, Muş, Bitlis ve Hakkari ilerinin yatırım potansiyelini anlatacak. Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde faaliyet gösteren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 2014 yılında uygulamasını başlattığı 'Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı' ile bölge dışından yatırımcıları bölgeye yatırım daveti yapmaya davet ediyor. 5 Şubat'ta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın İstanbul'da katıldığı bilgilendirme toplantısının ardından DAKA heyeti bu kez Türkiye'nin sanayideki lokomotifi Kocaeli ve Bursalı işadamlarına bölgenin yatırım potansiyelini anlatacak. 13 Şubat 2014 Perşembe günü saat: 10.00'da Kocaeli'de Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) toplantı salonunda gerçekleşecek toplantıda DAKA uzmanları, yatırımcılara bölgenin yatırım fırsatları, teşvik ve hibe destekleriyle ilgili detaylı bilgi vererek sorularını cevaplandıracak.
-DAKA HEYETİ 14 ŞUBAT'TA BURSA'DA
Emek yoğun sanayinin bölgeye çekilmesi ve KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla Van- Gürpınar karayolu üzerinde 'Tekstil Kent' kuruldu. Kalkınma Bakanlığı'nın Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında 300 dönüm arazi üzerine kurulan Tekstil Kent'in üstyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Dönemin Van Valisi ve şuanda Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk'ün çabaları sonucu hayata geçirilen Tekstil Kent'in faaliyete geçmesi halinde yaklaşık 10 bin kişi istihdam edilecek. DAKA heyeti de Türkiye'nin tekstildeki lokomotif illerinin başında gelen Bursalı Tekstilcilere hükümetin açıkladığı 6. bölge teşvik sistemini ve DAKA'nın hibe programını anlatacak. Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun da katılacağı 14 Şubat'taki toplantı Bursa Ticaret Odası'nda gerçekleşecek. Saat: 16: 30'da yapılacak toplantıya çok sayıda tekstilciye davet yapıldı.
-HİBE PROGRAMINDA ALT LİMİT 200 BİN, ÜST LİMİT 2 MİLYON TL
Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmelere (KOBİ) yönelik hibe programının amacı, yatırım teşvik mekanizmasının daha etkin ve daha yaygın bir biçimde kullanılmasını sağlamak, ajans destekleri ile diğer devlet yardımlarını bölgede imalat sanayinin ürettiği katma değeri artırabilecek yatırımlara eşgüdümlü bir biçimde yönlendirmek. Programda, KOBİ'lerin, Ar-Ge, yeni ürün üretilmesi, ürün çeşitlendirilmesi, kapasite artırımına yönelik yatırımlar destekleniyor. Toplam bütçesi 20.000.000 TL olan hibe programı kapsamında, yatırımcılara asgari 200.000TL, azami 2.000.000 TL hibe desteği sağlanıyor. Yatırım teşvik mekanizmasının 6. Bölgede yatırımlarda devlet yardımlarından desteklediği imalat sektörlerinde yapılacak yatırımlar, aynı zamanda hibe programından da faydalanabilecek. İmalat sanayii sektörleri desteklenmektedir.
Programın, faydalanıcıların sağlayacağı %50 tutarında eş finansman ve yatırım teşvik belgeleriyle birlikte bölgeye yaklaşık 60 milyon TL tutarında yatırım yapılması ve 1000-1200 kişilik yeni istihdam yaratması bekleniyor. - VAN
Son Dakika › Yerel › Daka, Kocaeli ve Bursalı İşadamlarının Ayağına Gidiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?