Türkiye'nin en değerli eğitim projesi Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) Selçuklu'daki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde 5 yıldır başarıyla uygulanıyor.
Hedef kitlesi Temel Eğitim ve Ortaöğretim öğrencileri olan proje, değerlerimizi bilen, anlayan ve benimseyip hayatını bu değerlerle zenginleştiren bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. 222 okulda 122 bin 232 öğrenci ve velilerine yönelik uygulanan proje, 8 temel değer çerçevesinde etkinlik ve faaliyetlerini sürdürüyor.
Birçok resmi ve özel kuruluştan projenin uygulanmasına yönelik başvuru alan SEDEP Milli Eğitim Bakanlığının 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulayacağı yeni müfredat programına da ilham verdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklamada müfredatın giriş bölümünde "Değerler Eğitimi" başlığı altında bir bölüm eklendiği belirtildi. Açıklamanın devamında, "Öğretim programlarında, vatan sevgisi, nezaket ve görgü kuralları, sabır, adil olma, aile birliğine önem verme, bağımsızlık ve özgür düşünebilme, dürüstlük, misafirperverlik, saygı, sevgi, sorumluluk, temizlik, vatanseverlik gibi birçok değerin işlenmesi ile birlikte sınıf ortamında uygulamalarla hayata geçirilmesi ve davranışa dönüştürülmesi hedeflenmektedir" denildi.
SEDEP'in Türkiye'nin en önemli eğitim projelerinden biri olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "SEDEP farklı kurumların bu kadar uzun süre birlikte iş yaptığı ender projelerden biri. Projemiz kendini dönüştürerek ve geliştirerek devam ediyor ve beşinci yılını da başarıyla tamamladı. 2012 yılında yerelde başladığımız projemiz önce ulusal, bu yılda uluslar arası bir proje haline geldi, Milli Eğitimin birçok toplantısında uygulanabilir örnek proje olarak SEDEP tartışıldı, konuşuldu. Milli Eğitim Bakanımız sayın İsmet Yılmaz tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılının müfredatına "Değerler Eğitimi" başlığının eklendiği açıklandı. 5 yıldır Selçuklu'daki tüm öğrenci ve velilere aktarmaya çalıştığımız Değerler Eğitiminin, Milli Eğitim müfredatına girmesi bizi ziyadesiyle gururlandırdı" dedi.
"Okur yazar oranında Selçuklu ilk sırada"
Türkiye'ye belediyecilik hizmetleri ile örnek olan Selçuklu Belediyesi, SEDEP, 36 kütüphane, Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi, 32 derslikli 2 okul, okullara akıllı tahta, bilgisayar ve projeksiyon cihazı desteği gibi birçok proje ile ilçenin okur yazar oranına katkıda bulunacak uygulamalara imza atıyor.
Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü açıkladığı verilere göre Selçuklu, okuma yazma bilme oranında da ilk sırada yer alıyor. Konya'da 2016 yılında 6 yaş ve üzeri nüfusta okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 2,5 oldu. Konya'nın ilçeleri arasında 6 yaş ve üzeri nüfusta okuma yazma bilmeyenlerin oranının en düşük olduğu ilçeler sıralamasında ise Selçuklu yüzde 1,4'lük oran ile birinci sırada yer alıyor. Selçuklu' yu yüzde 1,8 ile Meram ve yüzde 2,3 ile Karatay takip ediyor. En yüksek okuma yazma bilme oranına sahip olan Selçuklu, yüksekokul ve daha yukarı düzeyde eğitim oranlarında da yüzde 20,4 oran ile ilk sırada yer alıyor. - KONYA
Son Dakika › Yerel › Değerler Eğitimi' Yeni Müfredatta - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?