Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri-1 - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri-1

(15.3.İSTİKLAL Marşı'nın kabulünün 91'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz sahneye çıkarak türkü söyledi.)

15.03.2012 16:02

(15.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Aldırmaz türkü söyledi

İSTİKLAL Marşı'nın kabulünün 91'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz sahneye çıkarak türkü söyledi. Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini bestelediği " Safahat'tan Şarkılar" adlı eseri ile tanınan Ertuğrul Erkişi konseri Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapıldı. Konseri Başkan Vekili Aldırmaz, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz, İbrahim Avcı, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, işadamı M. Nuri Sabuncu ile çok sayıda davetli izledi. Konserin bir bölümünde işadamı M. Nuri Sabuncu ile birlikte sahneye çıkan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Ertuğrul Erkişi'ye teşekkür ederek, çiçek verdi. Erkişi ise Başkan Aldırmaz ile Sabuncu'ya birlikte şarkı söyleme teklifinde bulundu. Bunun üzerine Erkişi, Aldırmaz ve Sabuncu 'Havada bulut yok' adlı türküyü birlikte söyledi.

ADANA,(DHA)

///////////

Mersin'in Miami çıkarması

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğul başkanlığında ABD'ye giden turizm heyeti Miami'de Seatrade Cruise Shipping Fuarı'na katıldı.

Kruvaziyer endüstrisinin en büyük ve etkin fuarı olan ve sektörün başkenti olarak anılan Miami'deki Vali Güzeloğlu başkanlığındaki Mersin heyetinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Üyesi ve Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan ve MTSO Başkan Danışmanı Ezgi B. Uçar yer aldı. Fuarda açılan Mersin standında sektörün dünya çapındaki aktörleri ile görüşmeler yapıldı.

Vali Güzeloğlu tarafından Mersin'in sahip olduğu kültürel ve tarihi zenginliklerin aktarıldığı görüşmeler son derece olumlu geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, Mersin'in kent kimliğine ilişkin açıklamada bulunurken, Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ise Mersin'e gelecek kruvaziyer gemileri için alternatif gezi rotalarını aktardı ve Mersin Limanı'nın kapasitesi hakkında bilgi verdi.

Vali Güzeloğlu, Seatrade Fuarı'na bugüne kadar katılım sağlanmamış olmasını büyük bir kayıp olarak nitelendirdi. Güzeloğlu, önümüzdeki yıl fuara kentte turizmle ilgili tüm paydaşları kapsayacak bir stantla katılarak, Mersin'in her bir öğesi ile temsil edilmesi gerektiğini söyledi.

MERSİN, (DHA)

(15.3.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////////

Zeytincilik çalıştayı yapıldı

OSMANİYE'de Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından "2. Zeytin ve Zeytinyağı Pazarlama Çalıştayı" düzenlendi.

Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Başkanı Celalettin Cerrah, Ahmet Cevdet Paşa Salonu'nda düzenlenen çalıştayda, son yılarda Osmaniye başta olmak üzere Hatay ve Kahramanmaraş'ta hızla artan zeytin ve zeytinyağı üretimini değerlendirdi. Cerrah, zeytinciliğin sadece üretimle sınırlı kalmayıp aynı zamanda illerin ekonomik kalkınmasına katkısının en yüksek seviyede olmasını arzuladığını söyledi.

Vali Cerrah, yaklaşık 500 dönümlük arazi üzerinde, zeytin ve zeytin ürünleri işleme ihtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönünde çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde, 2010 yılı verilerine göre Türkiye toplam yağlık zeytin üretiminin yüzde 13.6, sofralık zeytin üretiminin ise yüzde 11.9'unun gerçekleştirildiğini belirten Vali Cerrah, "İşte bu noktadan hareketle, bölgemizdeki üretici ve işadamlarımızın artan üretim miktarı karşısında pazar fırsatlarını doğru kullanabilmelerine katkı sağlamak amacıyla Zeytin ve Zeytinyağı Pazarlaması Çalıştayı düzenlenmesi kararlaştırılmıştır" diye konuştu.

DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti ise zetin ve zeytin yağında pazarlama sıkıntısı bulunduğunu belirterek şunları kaydetti: "Zeytin ve zeytinyağında kaliteyi belirleyen etmenlerin yüzde 80'ini çiftçimiz belirler. Yani üretim ve hasat dönemi ile ilgili işlemler kalitede belirleyici rol oynar. Kaliteli zeytin ve zeytinyağının elde edilmesinden sonrada asıl önemli olan nokta da pazarlamasıdır. Kaliteli ürün elde edebiliriz ama pazarlamasını da iyi yapmalıyız."

Programa, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Sertaç Gönenç, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi, Cem Küçüktepepınar, Edremit Zeytincilik Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürü Mehmet Balcı konuşmacı olarak katıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(15.3.2012

//////////

8 kentte 94 etkinlik

6. ULUSLARARASI Çukurova Sanat Günleri (UÇSG) 22 Mart'ta başlayacak. Adana Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişim destekçisi olduğu, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Arap Yazarlar Birliği'nin desteği ile gerçekleştirilen organizasyon kapsamında 8 kentte 94 etkinlik gerçekleştirilecek. 22-26 Mart 2012 tarihleri arasında Suriye'nin Halep kenti ile Çukurova'da Adana, Mersin, Tarsus, Silifke, Anamur, Antakya, İskenderunw'da eş zamanlı etkinlikler düzenlenecek.

HALEP'TE TEK ETKİNLİK

6. UÇSG'nin açılış töreni ve Çukurova Ödülü sunumu 22 Mart'ta Adana'da, kapanış töreni ise 26 Mart günü Antakya'da gerçekleştirilecek. Bu yıl, uluslararası siyasi gelişmeler nedeniyle Halep'te sadece bir etkinlik (çok sesli müzik konseri) düzenlenecek. Biri Suriyeli, diğeri Lübnanlı 2 Arap şair ve yazarın konuk edileceği 6. UÇSG kapsamında söyleşi ve paneller ağırlıklı olacak. 27 söyleşi, 4 söyleşi-imza, 8 panel, 12 konser, 3 şiir-dinleti, 1 okuma etkinliği, 10 radyo programı, 1 gezi, 1 tiyatro, 1 film gösterimi, 1 powerpoint sunum, 1'i karikatür, 2'si heykel, 9'u fotoğraf, 12'si resim toplam 23 sergi açılacak.

ADANA,(DHA)

///////////

Balcalı Hastanesi'ne eczane

ADANA Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, hastaların ve yakınlarının mağdur olmaması için Balcalı Hastanesi içerisinde tekrar reçete dağıtım bürosu açılması talebinde bulundu. Özkan ve yönetim kurulu üyeleri Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimliğine atanan Prof. Dr. Nurdan Evliyaoğlu'nu ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Özkan, Adana Eczacı Odası ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ile geçmiş yıllarda ortaklaşa yaptıkları reçete dağıtım bürosunu tekrar hayata geçirmek istediklerini söyledi. Özkan, Balcalı Hastanesinde tedavi gören hastalara hem danışmanlık hem de ilaçlarının temini konusunda yardımcı olmak için proje yapılmasını, bu konuda desteğe hazır olduklarını bildirdi. Prof.Dr. Nurdan Evliyaoğlu ise bu göreve 2 ay önce başladığını, eksik ve aksaklıkların tespit edilerek giderilmesi çabasında olduklarını söyledi. Başhekim Evliyaoğlu, Eczacı Odası ile de işbirliği yaparak hastane içerisinde ilaç dağıtım merkezi kurulmasına destek vermek istediğini, yer sorununu kısa sürede çözmeyi umut ettiğini sözlerine ekledi.

ADANA,(DHA)

//////////

ÇEP'te başarıya ödül

ADANA'da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin (ÇGC) desteği ile ÇEP Ticaret Meslek Lisesi'nde 'Ayın Sınıfı' ve 'Ayın Öğrencisi' seçildi. Şubat ayında Okul Onur Kurulu tarafından yapılan gözlem ve değerlendirmeler sonucunda 9-A sınıfından Ezgi Güler 'Ayın Öğrencisi', 11-A ise 'Ayın Sınıfı' seçildi.

Okul Konferans Salonu'ndaki ödül törenine ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de katıldı. Öğrencilerin başarı grafiğini artırmak için bu tür etkinliklerin yararlı olacağını belirten Esendemir "Okulunuzda Cemiyetimiz işbirliği ile yapılan bir teşvik çalışması sonucu başarılı bir sınıfımızı seçmiş bulunuyoruz. Bu arkadaşlarımızın ödülü bundan sonra başarıyla taşımalarını temenni ediyorum. Ama bu ödülü diğer arkadaşların da kendi sınıflarına taşıyacaklarına inanıyorum. Bütün öğrencilere başarılar diliyorum" dedi. ÇEP Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Uğur Özen ise "Her biriniz bundan sonraki aylarda her bir davranış ve başarılar neticesinde ayın öğrencisi olma şansını yakalayabileceksiniz" dedi.

ADANA,(DHA)

/////////

Huzurevine kuş yuvası

MERSİN'in Erdemli İlçesi'deki huzurevinin bahçesine Belediye tarafından 20 adet kuş yuvası yerleştirildi. Huzurevi Müdürü Tevfik Kılıç, yaşlıların talebi doğrultusunda Erdemli Belediyesi tarafından kurumun bahçesine kuş yuvaları yerleştirdiklerini söyledi. Kılıç "Huzurevi sakinlerinin gezip, vakit geçirdiği bahçede kuş sesi burada kalan yaşlılarımızı daha da sevindiriyor. Bahçemize ilerleyen zamanlarda küçük bir hayvanat bahçesi de yapmayı düşünüyoruz" dedi. Kendilerine emanet olan yaşlıların istek ve taleplerini olanaklar ölçüsünde karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Kılıç "İnşallah huzurevimiz kuş sesleri ile daha güzel olacak" diye konuştu. Erdemli Huzurevi Yaşlı Temsilcisi Ali Özkan ise "Kuş sesleri ile uyanmak ve onları izlemek çok güzel" diyerek, yetkililere teşekkür etti.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(15.3.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Devlet Hastanesi'ne radyoloji ve onkoloji bölümü açıldı

HATAY Devlet Hastanesi'nin Radyoloji ve Onkoloji bölümü törenle açıldı. Törene katılan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz 14 Mart Dünya Tıp Bayramı'na denk gelen açılışın anlamlı olduğunu söyledi. Hatay'ın pek çok alanda olduğu gibi tıp alanında da önemli mesafeler kat ettiğini belirten Vali Lekesiz "Sağlık çok hassas nazik bir konudur. Biz her şeyden önce insan diyen bir toplumuz, sağlık birimlerinde vatandaşların üzülmeden kaliteli hizmet görmeleri çok önemli. Vatandaşlarımızın hizmet görürken başka bir devletin vatandaşı olmayı istemeyeceği derecede kaliteli hizmet vermemiz gerekiyor. Bir ülkenin reytingi vatandaşlarına sunduğu hizmetin kalitesiyle ölçülür ve sağlık hizmeti en önemli vitrin hizmetlerinden biridir" dedi. Bugüne kadar her yıl en az 1000 hastanın kanser tedavisi için çevre illere gitmek zorunda kaldığını ifade eden Lekesiz "Sağlam bir teknoloji alt yapı ile donatılan bu merkez ile artık binlerce vatandaşımız Hatay'da tedavi olabilecek" diye konuştu.

HATAY,(DHA)

(15.3.2012)

///////////

Kıbrıslı şehit aileleri Osmaniye'de ağırlanacak

TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kıbrıslı şehit ailelerini Osmaniye'de ağırlayacaklarını söyledi.

Başkan Öksüz, "18 Mart Şehitleri Anma Günü programına katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı ve 10 kişilik şehit ailesi ilimize gelecektir. 16 Mart Cuma günü ilimizde olacak heyet ile önce Garnizon Komutanlığı, ardından da İl Jandarma Komutanlığı ile Belediye Başkanlığı ziyaret edilecek. 17 Mart Cumartesi günü ise heyetimize Kastabala, Aslantaş Açık Hava Müzesi, Kayıkhane Tesisleri, Karatepe Kilim Kooperatifini gezdireceğiz" dedi. Öksöz, Kıbrıs'tan gelen heyetin 18 Mart'ta şehitleri anma törenlerine de katılacağını sözlerine ekledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(15.3.2012)

/////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement