Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

OSMANİYE Valisi Celaletten Cerrah, Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan 11 bin kişinin 4 bin 200'ünün demir çelik sektöründe olduğunu söyledi.

29.11.2012 15:23

/////////////

osb'nin yarısı demir çelikte çalışıyor

OSMANİYE Valisi Celaletten Cerrah, Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan 11 bin kişinin 4 bin 200'ünün demir çelik sektöründe olduğunu söyledi.

Vali Cerrah Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) düzenlenen "Osmaniye'de Demir Çelik" konulu panele katıldı. Sektörün bugünkü durumu ve geleceğini değerlendiren Vali Cerrah "Mevcut durumda Osmaniye ilimizde faaliyet gösteren demir çelik firmalarında yaklaşık 4 bin 200 kişi çalışmaktadır. Bu rakam Osmaniye OSB'de 11 bin kişi civarında olan çalışan sayısının neredeyse yarısına denk gelmektedir. Gelecek yatırımlarla birlikte ilimizde demir çelik sektöründe çalışan kişi sayısının 6 bin 200'e çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgemizde yeni yatırımlar ile birlikte demir çelik sektöründeki firma sayısının 26'ya yükseldiğini vurgulayan Vali Cerrah şöyle devam etti:

"Demir çelik yatırımlarının artması ile birlikte elektrik tüketiminde de büyük artış yaşanmıştır. Organize Sanayi Bölgesi'nde yıllık tüketilen toplam elektrik miktarlarına baktığımızda 2000 yılında 8.200 kwh olan yıllık elektrik tüketim miktarımız, 2009 yılında demir çelik yatırımlarının faaliyete geçmeye başlaması ile birlikte 542 milyon kwh'a yükselmiş, 2011 yılında ise tüm sektörlerde toplam 2 milyar kwh'a çıkmıştır. Bu rakamın 1.6 milyar kwh'ı demir çelik sektörüne aittir. Dolayısıyla mevcut durumda demir çelik sektörünün elektrik tüketimi ilin toplam elektrik tüketiminin yüzde 80'ine denk gelmektedir. Bölge; enerjiden demir çelik sektörüne özellikle son beş yılda yakaladığı yatırım cazibesi ile çok yakında Türkiye'nin gelecekteki sayılı sanayi merkezlerinden biri haline gelecektir."

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), OKÜ ve Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği işbirliği ile düzenlenen panele Vali Cerrah'ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkanı Hamza Tor, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, çok sayıda sanayici ve öğrenciler katıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(29.11.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////////

Öğrenciler aldı, öğretmenler pişirdi

GAZİANTEP Lisesi'nde malzemesini öğrencilerin aldığı aşure, öğretmenler tarafından pişirildi. İki bin kişilik aşure öğrenciler ve davetlilere ikram edildi. Aşure günü kutlamalarına Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, İl Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ile okulun sorumlu polisleri katıldı. Okul bahçesinde yakılan sembolik ateşte pişirilen aşurelerin ikram edilmesi sırasında canlı müzik gösterisi yapıldı. Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi yaptığı konuşmada, "Aşure kültürümüzde önemli yere sahip. Gaziantep Lisesi'nin bu organizasyonu yapması takdire şayandır" dedi. Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ise, "Gaziantep Lisesi ilklere imza atıyor. Aşure birlik ve beraberliği temsil ettiği için bu proje ile öğrenciler bize kardeşliğin önemini anlattı" diye konuştu. Gaziantep Lisesi Müdürü Ahmet Tunç da öğrencilerin talebi doğrultusunda başlatkıkları bu etkinliği geleneksel hale getirmeyi planladıklarını vurguladı.

GAZİANTEP, (DHA)

(29.11.2012)

/////////

Niğde'de kar hazırlığı

NİĞDE İl Özel İdaresi ekipleri, kış mevsimi boyunca kar nedeniyle kapanma riski bulunan köy yollarını açık tutmak amacıyla hazırlıklarını tamamladı. Hazırlıklar hakkında bilgi veren Niğde Valisi Ali Barut "Hiç bir köy yolunun kar nedeniyle kapalı kalmaması için var gücümüzle çalışacağız" dedi. Vali Baruk, şöyle devam etti:

"İlimiz kış mevsimini Türkiye ortalamalarına göre sert geçiren bir il. Köylerimizin tüm yollarının kar nedeniyle kapanmaması için çalışmalar tamamlandı. İl Özel İdare bünyesinde karla mücadele ekibi oluşturuldu. Kış aylarında yolu kapanan köylerden alınan tüm mesajlar kriz merkezinde anında değerlendirilecek ve ekipler kapalı köy yoluna müdahale edecek. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre hizmet verecek ve hiçbir köyümüzde ne bir hastamız ne bir yaşlımız madur edilmeden istediği anda şehir merkezine ulaşacak."

Vali Barut, karla mücadele ekibinin araç-ekipman ve personel sayısı konusunda şu bilgileri verdi:

"İl Özel İdare bünyesi altında kurulan karla mücadele ekibimiz 51 araç ve 71 personelden oluşmaktadır. Ekipte araç olarak 11 greyder, 3 eskavatör, 3 dozer, 8 binek aracı, 5 kar küreme kamyonu, 4 kepçe, 2 JSB Bekoloder, 3 tır, 12 kamyon ve bu araçlara yerinde müdahale edebilecek seyyar tamir aracı bulunmaktadır."

NİĞDE,(DHA)

(29.11.2012 FOTOĞRAFLI)

////////

Kafkaslardan Şeyh Şamil teşekkürü

KAFKAS Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Burcu, Mersin'in merkez Toroslar İlçe Belediyesi'nin Selçuklar Mahallesi'nde çevre düzenlemesini yaptığı parka 'Şeyh Şamil' adını vermesine teşekkür etti. Dernek Başkanı İbrahim Burcu ve yönetim kurulu üyeleri, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür etmek amacıyla bir program düzenledi. Belediye Meclis üyeleri, Selçuklar Mahalle Muhtarı Hasan Güler, bazı mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı programda konuşan İbrahim Burcu, Kafkasların yoğun olarak yaşadığı mahalledeki parka Şeyh Şamil adının verilmesinin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise ataların, şehitlerin ve gazilerin adlarını yaşatmak amacıyla ilçe genelindeki sosyal tesis, park ve sokaklara verdiklerini belirterek "Değişik mahallelerimizdeki parklara gerek Mersin'in kurtuluş mücadelesinde, gerekse vatan sathını korurken terör illeti nedeniyle şehit, gazi olmuş ve mücadelede emeği geçen kahramanlarımızın adlarını veriyoruz. Kafkasların yoğun olarak yaşadığı bu mahallemizdeki parkımıza da Şeyh Şamil adını vererek bu yönde bir katkımız oldu. Şeyh Şamil, savaşın kartalı ve barışın güvercinidir. Bu halk kahramanımızın da adını gelecek nesillerin tanımasını istiyoruz" dedi.

MERSİN, (DHA)

(29.11.2012, FOTOĞRAFLI)

////////

Vali Güzeloğlu, nakliyecileri dinledi

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Nakliyeciler Sitesi'ni ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Sitede 150'den falza iş yeri bulunduğunun ve bini aşkın insanın istihdam edildiğini söyleyen Güzeloğlu, "Sitemiz günde ortalama bin 500-2 bin araç ile 100 bin tonu aşkın malın ülkemiz ve dünya geneline yayıldığı merkezin adıdır. Bu büyüklüklere baktığımız zaman yapılan işin ne kadar değerli olduğu ortaya çıkıyor. Var olan kapasite gelecekte de artacaktır. Çünkü Türkiye ve Mersin büyüyor" dedi. Mersin Nakliyeciler Sitesi'nin yetersiz kaldığına dikkat çeken Vali Güzeloğlu "Bu büyüklüğü 3-4 metrekarelik yazıhanelerde yönetmek mümkün değil. Lojistik hizmetine 4-4'lük altyapı ile hizmet veren tesislerle ulaşılması gerekir. Bu konunun takipçisiyim. Mersin Nakliyeciler Sitesi'nin büyümesi demek, burada daha çok insanımızın istihdam edilmesi demektir" diye konuştu.

Nakliyeciler Sitesi Başkanı İlyas Yazıroğlu da Vali Güzeloğlu'na sorunlarına gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

MERSİN, (DHA)

(29.11.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Kuvayı Milliyeci Tufan Bey'in kitabı yazıldı

BİRİNCİ Dünya Savaşı'nın sonunda işgalci Fransızlara karşı mücadele etmesi için Mustafa Kemal Paşa tarafından 'Aydınoğlu Tufan' takma adıyla Çukurova'da görevlendirilen Yüzbaşı Osman Nuri Bey'in hayatı ve çalışmaları bir kitap halinde yayınlandı. 'Osman Tufan Paşa' adıyla yayınlanan kitabın yazarı Dr. Necat Yaycıoğlu, eserin 20 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. Yaycıoğlu, Tufan Bey'in Çukurova'da Fransız işgalinin sona ermesinde önemli çalışmalar yaptığını, adının daha sonra 'Mağara' adıyla bilinen yerleşim belgesine verilerek Tufanbeyli ilçesinin oluştuğunu anlattı.

Necat Yaycıoğlu, kitabı hazırlarken Tufan Paşa'nın İstanbul'da yaşayan çocukları Sevda ve Gülen hanımlar ile görüşmeler yaptığını, dönemin belgelerini ayrıntılı olarak incelediğini kaydetti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(29.11.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Şehir Tiyatrosu sezonu açtı

MERSİN'in Tarsus ilçesinde, Belediye Şehir Tiyatrosu, sezonu 'Harikalar Sirki' adlı çocuk oyunu ile

Adem Atar'ın yazdığı, Doğan Özgür Kahraman'ın yönettiği oyun 75. Yıl Kültür Merkezi'nde izleyici ile buluştu. Tek perdelik oyunu çok sayıda ana sınıfı ve ilköğretim öğrencisi izledi. Belediye Şehir Tiyatrosu'nun sezon boyunca çocuklara yönelik oyunlarını sürdeceği belirtildi.

Toluyan DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA)

(29.11.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////

İMO'dan öğrencilere dayanışma toplantısı

İNŞAAT Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne bu yıl kayıt yaptıran öğrencileri dayanışma toplantısında bir araya getirdi. İMO Adana Şubesi'ndeki dayanışma toplantısı ve kokteyline Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Laman, İMO Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri H. Çağdaş Kaya, Zekeriya Turan Bayburt, Emel Varkal, Duygu Argunşah, Abdullah Ayaydın ve İMO Şube Sekreteri Suphi Civelek katıldı. İMO Adana Şube yöneticileri, bu yıl İnşaat Mühendisliği Bölümüne kayıt yaptıran öğrencilere, TMMOB ve İnşaat Mühendisleri Odası çalışmaları, oda yapısı ve örgütlenme çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement