Dicle Üniversitesi Doğal Afetler Araştırma Merkezi tarafından 29-30 Nisan 2015 tarihinde düzenlenecek olan "Diyarbakır ve Çevresinin Doğal Afet Riski Sempozyumu ve Çalıştayı" için yerel ve ulusal basın temsilcilerine kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlendi.
Dicle Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Doğal Afetler Araştırma Merkezi müdürü Yrd. Doç. Dr. Şefik İmamoğlu'nun katıldığı toplantıda çalıştayın amacı hakkında bilgi verildi. Rektör yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Dicle Üniversitesinin son 7 yıl içinde bir taraftan araştırma merkezlerinin sayısını artırırken, diğer taraftan da diğer kurum ve kuruluşlarla ortak işbirliğini içinde çalışmalar yaptığını söyledi.
İl Valiliği, kaymakamlıklar ve belediyeler olmak üzere ilgili tüm birimlerle ortak çalışmalar yapıldığını ve çok önem arz eden toplumsal sorunların çözümü için çalışmalar ile önemli sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Eyigün, "paydaşlarımız her etkinlikte, etkinliğin niteliğine göre, değişse de, ortak paydaşımız olan yerel ve ulusal basınımızın değerli temsilcileri değişmemektedir. Onlar bizim asli paydaşımızdır. Tabiri caiz ise, yağ, un, şekeri bir araya getirip yapma görevi biz de, bunu ihtiyaç sahiplerine servis etme, bu konuda duyuru yapma görevi de sizlerdedir" dedi. Eyigün, Mayıs ayı içerisinde yapılacak önemli etkinlikleri de basın mensupları ile paylaştı.
Doğal Afetler Araştırma Merkezi müdürü Yrd. Doç. Dr. Şefik İmamoğlu da Diyarbakır'ın doğa olaylarının neler olabileceği ve sonuçlarını nelere yol açabileceği konusunda araştırmalar yaptıklarını ve düzenlenecek bu sempozyum ile birçok araştırmanın önem arz edeceğini belirtti.
"Bu çalıştay ve sempzoyum ile Diyarbakır ve Çevresinde doğal olaylardan kaynaklanacak olası afet risklerini ve riskleri azaltacak çözüm yollarını tartışmayı, bu yolla halkımızın bilinçlenmesine katkı koymayı amaçlıyoruz" diyen İmamoğlu, Sempozyum kapsamı içerisinde bölgenin afet potansiyelinin, konusunda uzman bilim insanları tarafından tartışılacağını ve belirlenen tehlikelerin durumunun detaylı bir şekilde ortaya konacağını belirtti.
Bölgenin deprem bölgesi olduğunu, depremden sonra en büyü risk faktörünün de kaya düşmesi ve sel felaketi olarak sıralandığını söyleyen İmamoğlu, "Diyarbakır ve Çevresinin Doğal Afet Riski Sempozyumu ve Çalıştayı" sonucunda bölgemiz ve ülkemiz için önemli sonuçlar çıkacağını dile getirdi.
Son Dakika › Yerel › Diyarbakır'da Doğal Afet Riski Sempozyumu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?