Dünya Gençleri Yenipazar'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Dünya Gençleri Yenipazar'da Buluştu

Dünya Gençleri Yenipazar\'da Buluştu

Gençlik Servisleri Merkezi tarafından yürütülen, 'Uluslararası Gönüllü Gençlik Çalışma Kampı Projesi' kapsamında 7 ülkeden gelen 20 öğrenci, Yenipazar ilçesinde belediye hizmetlerini gönüllü olarak yapıyor.

22.08.2013 11:59

Gençlik Servisleri Merkezi tarafından yürütülen, 'Uluslararası Gönüllü Gençlik Çalışma Kampı Projesi' kapsamında 7 ülkeden gelen 20 öğrenci, Yenipazar ilçesinde belediye hizmetlerini gönüllü olarak yapıyor.

Parkların ve yolların süpürülmesi, bordürlerin boyanması, peyzaj işleri yapımında gönüllü olarak çalışan gençlere sadece yiyecek ve yatacak yer temini sağlanıyor. Aralarında Türkiye, İtalya, Fas, Rusya, Fransa, Japonya, Kuzey Kore ve İspanya'dan öğrencilerin bulunduğu, yaşları 15 ile 32 arasında değişen 20 kişilik ekip, sırayla ilçedeki evlerde ağırlanıyor.

15 Ağustos tarihinde Yenipazar'da buluşan ve 30 Ağustosa kadar ilçede kalacak olan gençlere ilçe Kaymakamı Hakan Özarslan başta olmak üzere Belediye Başkanı Yüsran Erden ve tüm Yenipazar halkı ev sahipliği yapıyor. Akşam yemeklerini ve sabah kahvaltılarını gönüllü vatandaşların evlerinde kaldıkları sırada yiyen gençler öğle yemeklerinde ise sadece Yenipazar Pidesi yiyorlar. Dönüşümlü olarak yerel yemek ve pide yapımını da öğrenen gençler hayatlarından çok memnun olduklarını ifade ederken Başkan Yüsran Erden ise, Yenipazar Belediyesi'nin böyle bir projeye ilk olarak 3 yıl önce dahil olduğunu belirterek, "Dünyanın bu coğrafyasında Gençlik Servisleri Merkezi tarafından yürütülen, 'Uluslararası Gönüllü Gençlik Çalışma Kampı Projesi' kapsamında çeşitli ülkelerden gelen gençleri ağırlamak bizim için mutluluk" dedi.

BEDAVA ÇALIŞIYORLAR

Başkan Erden, gönüllü gençlerin belediye hizmetlerini bedavaya yaptıklarını ifade ederek, "Gençler kendi imkanları ile burada buluştuktan sonra burada kaldıkları sürece barınma ve yemek ihtiyaçlarını halkımız karşılıyor. Bu gençler kaldıkları süre boyunca her akşam başka bir evde misafir ediliyor. Kültürümüzü gün boyunca yaşayarak öğreniyorlar. Sabah dokuda başladıkları güne 15.00'e kadar akla gelebilecek her türlü işte çalışarak geçiriyorlar. çim biçmeden boyaya, parkların süpürülmesinden yerli tohumlarımızın temizlenmesine ve istiflenmesine kadar her işte bedava çalışan gönüllülerimiz sayesinde ilçemiz bir kez daha renklendi. Bu proje ile gençler kaynaşma imkanı bulurken, 'Sakin Şehir' unvanlı ilçemizde gönüllü elçiler ve 2 hafta süreyle bedava işçi kazanmış oluyor. Bu öğrencilerin çoğu ilerleyen zamanlarda ülkelerinde önemli noktaya gelecekler ve belleklerinde bir Yenipazar hatırası kazınmış olacak. Yapılan iş sembolik ama ilçe ve ülkemizin tanıtımı adına kazanımımız büyük. Bu gençlerin ülkemize has, iyi değerlerle ağırlanması en büyük dileğimiz. Bu gençlerin ülkelerinde yapmış oldukları reklamı ancak çok büyük reklam bütçesiyle yapabilirsiniz" dedi.

Erden, gençlerin hafta sonları Karacasu, Kuşadası, Selçuk gibi bölgenin tarihi yerlerini de gezme olanağı sağladıklarını da aktardı.

Kaymakam Hakan Özarslan da konuşmasında ilk kez böyle bir çalışmaya rastladığını ve çok hoşuna gittiğini ifade ederek, "Dünyanın dört bir yanından gelen gençleri ağırlamaktan çok memnun oldum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Gençleri Yenipazar'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement