Eğitim Bir Sen Bilecik Şubesi'nden, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Açıklama: "Sınava Dayalı Uzman ve Başöğretmenlik Uygulaması Sona Erdirilmeli" - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir Sen Bilecik Şubesi'nden, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Açıklama: "Sınava Dayalı Uzman ve Başöğretmenlik Uygulaması Sona Erdirilmeli"

Eğitim Bir Sen Bilecik Şubesi üyesi öğretmenler, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu; Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etti. Şube Başkanı Ahmet Selöz, "Siyasi iradeyi, TBMM’yi ve Millî Eğitim Bakanlığı’nı meslek kanununda beklentileri karşılayan değişikliklerin ve dönüşümün bir an evvel hayata geçirilmesini, sınava dayalı Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik uygulamasının sona erdirilmesi konusunda bir an önce adım atmaya çağırıyoruz" dedi.

01.11.2022 17:17  Güncelleme: 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖKAY ŞİMŞEK

Eğitim Bir Sen Bilecik Şubesi üyesi öğretmenler, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu; Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etti. Şube Başkanı Ahmet Selöz, "Siyasi iradeyi, TBMM'yi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı meslek kanununda beklentileri karşılayan değişikliklerin ve dönüşümün bir an evvel hayata geçirilmesini, sınava dayalı Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik uygulamasının sona erdirilmesi konusunda bir an önce adım atmaya çağırıyoruz" dedi.

Eğitim Bir Sen Bilecik Şubesi yöneticileri ve sendika üyesi öğretmenler, bugün, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek, Öğretmenlik Meslek Kanunu karşısında açıklama yaptı. Şube Başkanı Ahmet Selöz, şunları söyledi:

"ARTIK DAHA FAZLA GEÇ KALINMAMALIDIR"

"Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun, öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak bir içerikle yeniden düzenlenmesi amacıyla Eğitim Bir Sen olarak hazırladığımız kanun taslağı/önerisini Milli Eğitim Bakanlığı'nın, TBMM'nin, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu'nun ve kamuoyunun dikkatine sunduk. Öğretmenlerin ve öğretmenliğin hayattaki karşılığının, mesleğin bütün boyutları ve öğretmenlerin beklentileri yönüyle meslek kanunu içerisinde olması noktasında artık daha fazla geç kalınmamalıdır.

"BİR DEFA DAHA HATIRLATIYORUZ"

Mesleğin hak ettiği şekilde tanımlanması, sosyal zeminde öğretmenlerin itibarının, haklarının korunması ve artırılması, yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki hüküm dağınıklığının giderilmesi için meslek kanununda ivedi olarak değişikliklerin yapılarak hayata geçirilmesi gerektiğini bir defa daha hatırlatıyoruz. Ülkemizde fiilen görev yapan 1 milyonu aşkın öğretmen var iken, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda öğretmenin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar mesleğin bütün olarak ele alınmaması; hukuki açıdan boşluk, mesleki açıdan ise yoksunluktur. Biz, meslek kanununda, öğretmenlerin özlük haklarının tanımlanmasını ve geliştirilmesini istiyoruz. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi uygulamalar yerine kadrolu istihdamın esas alınmasını istiyoruz.  Öğretmenlerin mesleki ilerlemelerini sağlayacak şekilde kariyer basamaklarının sınav yerine öğretmenlikteki hizmet süresine dayalı olarak kurgulanmasının meslek kanunu iddiasının ispatı için şart olduğunu düşünüyoruz. İstihdamda güçlük çekilen bölgeler başta olmak üzere, zorunlu hizmet gibi dayatmalara son verecek düzenlemelerin bir an önce gerçekleşmesini istiyoruz.

"ÖĞRETMENİN İTİBARI YÜKSELTİLMELİ"

Biz, Eğitim-Bir-Sen olarak, hedefler ve gerçekler bağlamında her şeyi içinde barındıran bir kanun içeriğinin oluşmasının mümkün, öğretmenin itibarını hem yükseltmeye hem de korumaya garantör vasfı taşıyan hükümlerin elzem olduğuna inanıyoruz. Öğretmenin hak ve yetkilerini genişleten, ona destek olan bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu konusundaki beklenti karşılanmalıdır. Eğitim-Bir-Sen'in bu hususlar temelinde katkı ve destek sunacağını bu vesileyle bir kez daha temin ve teyit ediyor; siyasi iradeyi, TBMM'yi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı meslek kanununda beklentileri karşılayan değişikliklerin ve dönüşümün bir an evvel hayata geçirilmesini, sınava dayalı Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik uygulamasının sona erdirilmesi konusunda bir an önce adım atmaya çağırıyoruz."

Eğitim Bir Sen Bilecik Şubesi\'nden, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Açıklama: "Sınava Dayalı Uzman ve Başöğretmenlik Uygulaması Sona Erdirilmeli"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir Sen Bilecik Şubesi'nden, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Açıklama: 'Sınava Dayalı Uzman ve Başöğretmenlik Uygulaması Sona Erdirilmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement