AK Partili üyeden çok konuşulacak sözler! Boşanmaların artmasını laikliğe bağladı - Son Dakika
Yerel

AK Partili üyeden çok konuşulacak sözler! Boşanmaların artmasını laikliğe bağladı

İstanbul Esenyurt Belediyesi bünyesinde eşitlik birimi kurulması ile ilgili tartışmalar sırasında AK Partili üye Fatih Taşdemir, "Yok efendim, boşanma olayları en çok bu dönemde olmuş. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı mı diyor, gidin boşanın. Kusura bakmayın. Demokratik, laik bir hukuk devletinde yaşıyoruz ya bunlar bunun sonucudur. Bunlar aşırı istediğiniz özgürlüğün sonucudur" şeklinde konuştu.

06.12.2022 17:41  Güncelleme: 23:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Esenyurt Belediye Meclisi'nin aralık ayı toplantısı Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt başkanlığında yapıldı. Meclis Toplantısı'nın birinci birleşim, ikinci oturumunda CHP'li ve AK Partili Meclis üyeleri; belediye bünyesinde kurulması planlanan Psikolojik ve Sosyal Hizmetler Şefliği bünyesinde 'Eşitlik Birimi'ni tartıştı.

"KADIN KADINDIR, ERKEK ERKEKTİR"

Toplantıda AK Partili Meclis Üyesi Fatih Taşdemir dikkat çeken ifadeler kullandı. Taşdemir, "Toplumsal eşitlik adı altında alt birimlerde kurulması istenen bir şeflik söz konusu. Bir kere Esenyurt Belediye'sinde böyle bir şeye neden ihtiyaç var? Bir kere Esenyurt Belediyesi'nin Sosyal İşler Müdürlüğü var mı, var... Kadın Aile Müdürlüğü var mı, var… Peki burada ne ayırt edilebiliyor? Kadın kadındır, erkek erkektir. Anlamayanlara anlatalım; ismi Ayşe ise kadındır, Ahmet ise erkektir. Yani kadın geldi, sizden yardım istedi siz Sosyal İşler Müdürlüğü'nde neyine yardımcı olamıyorsunuz veya diğer Sosyal İşler Müdürlüğü'nüzde hangi çalışmayı yapamıyorsunuz?" diye sordu.

"AİLE KURUMUNU YER ALTINA ALAN CHP ZİHNİYETİDİR"

AK Partili Taşdemir, "Aile kurumunu yer altına alan sizsiniz, CHP zihniyetidir. Erkekle kadını çırılçıplak havuzlara koyan bir zihniyet, sizsiniz. Bunu nereden anlatıyorsunuz. Kime anlatıyorsunuz? Olayı bir müdürlüğün alt çalışması, strateji geliştirilmesi ile alakalı bir yönetmeliğin dışına taşırdınız. Bu aslında sizin, bir zihniyet tasavvuru yapıyorsunuz ya burada siz toplumu zaten ayırıyorsunuz. Bizim zihniyetimiz ne? Yok efendim, 'Boşanma olayları en çok bu dönemde olmuş' Bu ülkenin Cumhurbaşkanı mı diyor, gidin boşanın" dedi.

"LAİK BİR HUKUK DEVLETİNDE YAŞIYORUZ YA BUNUN SONUCUDUR"

Taşdemir, "Kusura bakmayın. Demokratik, laik bir hukuk devletinde yaşıyoruz ya bunlar bunun sonucudur. Bunlar aşırı istediğiniz özgürlüğün sonucudur, bu. Yanlış algılıyorsunuz. Toplumsal cinsiyet eşitliği diyorsunuz ya, toplumsal haklar anlamında… Beş tane bayan Meclis üyemiz var, sizde iki tane. Mademki kadın hakları, eşitliği savunuyorsunuz. Kalkıp bizim zihniyetimize laf edecek, son söz söyleyecek kişi sizsiniz. Her seferinde zihniyet ayrıştırması, toplumu ayrıştırıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"KADIN KELİMESİNİ GÖRDÜĞÜNÜZ HER YERDE KORKMAKTAN VAZGEÇİN"

Taşdemir'e tepki gösteren CHP'li Meclis Üyesi Dilek Şimşir şunları söyledi: "AKP'li ve MHP'li Meclis üyesi arkadaşlarımızın kadınlara yönelik eşitlik ilkesini hayata geçirmek adına kurmaya çalıştığımız birim için ortayı nasıl ayağa kaldırdığına şahit olduk. Bu arkadaşlar, demeçlerinde 'toplumun ahlakını bozuyorlar, insanları sapkınlığa sürüklüyorlar' gibi akıl almaz açıklamalarda bulundular. Kadının toplumsal hayat katılması kadar, kadının özgürce kendini ifade etmesi kadar sizi korkutan önemli bir şey yok? Bu korkunuzun sebebini çok iyi anlıyorum. Çünkü kadınlar kendilerini katleden canileri kravat taktı diye iyi hal zihniyetini unutmaz. Çünkü kadınlar çocuklarına tecavüz edenleri 'bir kereden bir şey olmaz' diyen zihniyeti de unutmaz. Çünkü kadınlar aynı emeği vermelerine rağmen daha ucuza çalıştırılmalarına, kahkahalarından rahatsız olanları, onları durmadan nasıl giyinir diye emreden bu zihniyeti unutmaz. İşte bu yüzden kadın eşitliğine karşı yapılan her çalışmada ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz. Herkes dil, din, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, mezhep vb. sebeplerle ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitsizliğin yaşama geçmesini, sağlamakta yükümlüdür. Kadın kelimesini gördüğünüz her yerde lütfen ürpermekten, korkmaktan vazgeçin."

AK Partili üyeden çok konuşulacak sözler! Boşanmaların artmasını laikliğe bağladı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel AK Partili üyeden çok konuşulacak sözler! Boşanmaların artmasını laikliğe bağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Murat Adıyaman: Aynen fransanın laikligi folberg egitim sistemi italyan ceza kanunu tv dizileri ve programları italyan ceza kanunu zikirsizlik fikirsizlik şükürsüzlük hepsinin etkisi var. 6 6 Yanıtla
  • METİN AKSOY : Bunlar aşırı istediğiniz özgürlüğün sonucudur. DEMİŞ VE DOĞRU DEMİŞ KATILIYORUM. 4 5 Yanıtla
  • Kadem EKSİ: allah sizin gibi cahillerden bizi korusun 4 3 Yanıtla
  • Alin Doğan Karaböcek: Boşanmaların artması AKP'nin yüzündendir sürekli kadını aşağılayıcı erkeği yucelttici laflar ederek kadını erkeği birbirine düşürdüler bu yolla aile birliğini bozmak akp nefen kabul etmiyor bu ülkede ne tür rwzillik varsa onların donemide daha bin kat arttı 1 1 Yanıtla
  • Nuran Cinar: geçim sıkıntısı hayat şartlarının ağırlığı olmasın asıl sebep. 0 0 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Çok doğru 0 0 Yanıtla
  • Ahmet Kçk: Insanlar mutlu degil ekonomik olarak laiklik 100 yıldır var ne alaka laiklikle ne dediğini bilmiyor 0 0 Yanıtla
  • Abdullah Bayraktar: sebebi aşırı özgürlük isteği ve sosyal medya ekranlar 0 0 Yanıtla
  • Doğrucu davut : cevap vermeye değmez kula kul olmaya alışmış bu arkadaşa bir kafa bakın laf mı diye sonra adama bakın gülüp geçin 0 0 Yanıtla

Advertisement