Evliya Çelebi'nin "Seyahatname" Sergisi ve "Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa" Konulu... - Son Dakika
Yerel

Evliya Çelebi'nin "Seyahatname" Sergisi ve "Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa" Konulu...

Evliya Çelebi'nin 400.doğum yılı dolayısıyla, Evliya Çelebi "Seyahatname" Sergisi ve "Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa" konulu panel düzenlendi.

23.03.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evliya Çelebi'nin 400. doğum yılı dolayısıyla, Evliya Çelebi "Seyahatname" Sergisi ve "Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa" konulu panel düzenlendi.

Eskişehir Ticaret Odası'ndan (ETO) yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlik oda bünyesindeki AB Bilgi Merkezi, AB Türkiye Delegasyonu ve British Council işbirliğiyle Anadolu Üniversitesi (AÜ) Öğrenci Merkezi Salon 2009'da gerçekleştirildi.

Panelde, Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Kültür Üniversitesi öğretim üyesi ve Avrupa Birliği Takımı üyesi Can Baydarol ve CNN Türk "Hayat Gezince Güzel" seyahat programı yapımcı ve sunucusu Fatih Türkmenoğlu yer aldı.

Sergide ise Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi etrafında kurgulanıp, dünyanın değişik yerlerine ve kültürlerine yaptığı fiziksel, entelektüel ve ruhani seyahatleri ve "Lady Mary Montagu, Jean de Thevenot, Thomas Coryate" gibi diğer maceraperestlerin farklı zamanlar, yerler ve fikirler etrafındaki izlenimlerini ve notlarını içeren geçişlere yer verildi.

Sergi sonrası "Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa" konulu panelin açılış konuşmaları ETO Başkanı Harun Karacan tarafından gerçekleştirildi.

AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon'un panel yöneticiliğini yürüttüğü etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Evliya Çelebi'nin 'Seyahatname' Sergisi ve 'Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa' Konulu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement