Filistinli İtfaiyeciler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Filistinli İtfaiyeciler Sertifikalarını Aldı

Filistinli İtfaiyeciler Sertifikalarını Aldı

Kocaeli büyükşehir İtfaiyesi’nce açılan ’Temel İtfaiyecilik Er Eğitim Programı’nı tamamlayan 47. grup itfaiyecilere sertifikaları verildi.

28.03.2015 16:58

Kocaeli büyükşehir İtfaiyesi'nce açılan 'Temel İtfaiyecilik Er Eğitim Programı'nı tamamlayan 47. grup itfaiyecilere sertifikaları verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortak yürütülen proje kapsamında Temel İtfaiyecilik Er Eğitim Programı'nı tamamlayan 47. grup itfaiyecilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Gerçekleştirilen sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 47. grup itfaiyecileri eğiten Kocaeli İtfaiyesi, Filistin'den gelen kursiyerlere de eğitim verdi. Filistin'in El Halil şehrinden temel itfaiyecilik eğitimi almak için Kocaeli'ne gelen 9 itfaiyeci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nde 3 haftalık eğitim sonrasında sertifika aldı. 47. Dönem Temel İtfaiyecilik Eğitim Programı'nda 9 Filistinli itfaiyecinin yanı sıra Sivas, Zonguldak, Erzurum ve Malatya itfaiyesinden olmak üzere toplam 20 itfaiyeci yer aldı. Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi'nde verilen 3 hafta süreli teorik ve uygulamalı eğitimlerde yangın, deprem, trafik kazalarına müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket gibi eğitimler alan itfaiyeciler, başarıyla tamamladıkları eğitim sonunda mesleki teorik ve pratik bilgi kazandı. Eğitimler sonunda itfaiyecilere sertifikanın yanı sıra kendi belediyelerinin demirbaşına kaydedilmek üzere Türkiye Belediyeler Birliği tarafından nomex, kask, çizme, eldiven, iş tulumu ve yağmurluk verildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Filistinli İtfaiyeciler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement