Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gaziantep'ten Kısa Kısa

03.07.2012 13:00

(GKV) Özel Okulları tarafından birlikte gerçekleştirilen Gençlik Akademisi ve Çocuk Üniversitesi Projesi başarıyla tamamlandı.

Bilkent Üniversitesi ile Gaziantep Kolej Vakfı

(GKV) Özel Okulları tarafından birlikte gerçekleştirilen Gençlik Akademisi ve Çocuk Üniversitesi Projesi başarıyla tamamlandı.

GKV'den yapılan açıklamaya göre, gençlerin ve çocukların bilime, üniversiteye ilgilerini arttırmak üzere düzenlenen proje, Bilkent Üniversite'si kampüsünde gerçekleştirildi.

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç. Dr Atanur Vergili, açıklamasında, eğitim alanında önemli bir ilke imza atarak öğrencilerin üniversite eğitimiyle ilgili vizyonlarını geliştirmeyi amaçladıklardı bildirdi.

7 gün süren programın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Vergili, şunları kaydetti:

"Programa GKV Özel Okulları'ndan 21, Özel Bilkent Liseleri'nden ise 5 öğrenci katıldı. Program çerçevesinde öğrenciler, üniversite öğrencilerinin konakladığı yurtlarda konaklayıp, yurt yemekhanelerinde yemek yediler ve gerçek bir kampüs yaşamı deneyimi kazandılar. Üniversite hayatını yakından tanıma imkanı bulan öğrenciler, özellikle kampüs alanındaki spor tesislerinden ve sosyal ortamdan çok etkilendiler."

Etkinlikte, ultrahızlı lazerler, robot eğitimi, film canlandırma, bir kent tasarlamak, kamerasız fotoğraf, düşünce deneyleri, ihale oyunları, Unicef evi, çevirmenlik deneyimi gibi birbirinden ilginç konulara yer verildiğini dile getiren Vergili, program sonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar'ın gençlik akademisini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikalarını verdiğini aktardı.

Ayrıca, Gençlik Akademisi ve Çocuk Üniversitesi Projesi'nin her yıl devam edeceği bildirildi.

-Oyuncu seçme kampı sona erdi

Her yıl basketbol bursuyla öğrenci alan Zirve Üniversitesi, düzenlediği oyuncu seçme kampının ilkini tamamladı.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, 4-8 Temmuz tarihlerinde ikincisi yapılması planlanan oyuncu seçme kampına başvuruların devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, şu bilgiler verildi:

"26 Haziran-1 Temmuz 2012 tarihleri arasında Zirve Üniversitesi Kızılhisar Kampüsü'nde yapılan 1'inci oyuncu seçme kampına Ankara, İstanbul, Bursa, Bolu, Diyarbakır, Batman, Adana, Mersin, Afyon, Konya, Kayseri, Malatya ve Bosna Hersek'ten 33 sporcu katıldı. Kamp sonunda 4 sporcu, 9-16 Temmuz 2012 tarihleri arasında Gaziantep'te ikincisi yapılacak olan takım kampına davet edildi."

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Kısa, şunları kaydetti:

"Zirve Üniversitesi'nin basketbola ve spora yapmış olduğu ciddi yatırımların göstergesi olan bu kamplara katılan sporcularımıza hem üniversitemizi hem de ilimizi tanıtma fırsatımız oldu. Üniversitemiz spor burslarıyla başarılı sporcuları desteklemeye devam edecektir. Kampa katılan sporculara bundan sonraki spor yaşamlarında başarılar dilerim."

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Mehmet Öztaş - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika


Advertisement