Geleceğin Liderleri Kürsüye Çıktı, Fikirleriyle Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Liderleri Kürsüye Çıktı, Fikirleriyle Yarıştı

Geleceğin Liderleri Kürsüye Çıktı, Fikirleriyle Yarıştı

Gediz Üniversitesi, devlet adamlarının yetişmesindeki payı nedeniyle ‘liderlerin oyunu’ olarak bilinen münazarayı ülke geneline taşıdı.

06.05.2014 10:09

Gediz Üniversitesi, devlet adamlarının yetişmesindeki payı nedeniyle 'liderlerin oyunu' olarak bilinen münazarayı ülke geneline taşıdı. Türkiye'nin önde gelen 68 lisesinden 300 öğrenci 4 gün boyunca beyin fırtınası estirdi, Yamanlar Malhun Hatun Lisesi birinci, Galatarasay Lisesi ikinci oldu.

Gediz Üniversitesi, İzmir çapında gerçekleştirdiği Liselerarası Münazara Şampiyonası'nı bu kez Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye genelinde düzenledi. Düşünen, düşündüğünü ifade edebilen, görüşlerini savunabilen, toplum önünde konuşabilen, iletişim gücü yüksek, kendine güvenen gençler yetiştirmek amaçlı organizasyon geleceğin liderlerini bir araya getirdi. İzmir'den İstanbul'a, Ankara'dan Diyabakır'a, Çanakkale'den Antalya'ya ülkemizin dört bir yanından 68 lise katıldı. 300'e yakın öğrenci 4 gün boyunca kürsüye çıktı. İnsanlığa yön veren devlet adamlarının yetişmesinde büyük payı bulunduğu için 'liderlerin oyunu' olarak bilinen münazara karşılaşmalarında eğitim, diplomasi, şiddet, adalet gibi konular üzerine görüşler açıklandı, fikirler yarıştırıldı. Jüride 25 üniversiteden gençler görev aldı. Ekipler, savundukları ya da karşı çıktıkları görüş hakkındaki bilgisine, hitabet gücüne, vücut dilini kullanma becerisine ve ikna kabiliyetine göre değerlendirildi.

İZLEYENLER BÜYÜLENDİ

Nefes nefese geçen şampiyonanın finaline İstanbul'dan Galatasaray Lisesi, Ankara'dan Mehmet Emin Resulzade Lisesi, İzmir'den de Çakabey ve Yamanlar Malhun Hatun liseleri kaldı. Şampiyonluk mücadelesinde 'nükleer enerji' konusu masaya yatırıldı. Bir grup, nükleer santrallerin Türkiye'nin artan enerji ihtiyacının karşılanması ve ekonomideki büyümenin devamı için kaçınılmaz olduğunu savundu; karşıt görüştekiler ise bunun olası olumsuz sonuçlarına dikkat çekti. Liseli gençler görüşleriyle ve kürsüde sergiledikleri hitabet yetenekleriyle izleyenleri büyüledi, "İşte geleceğin liderleri" dedirtti. Heyecan fırtınasının estiği finalin sonunda şampiyonluk kupasını, Yamanlar Malhun Hatun Lisesi kaldırdı, büyük ödül olan İtalya Parlamentosu inceleme gezisini kazandı. Galatasaray Lisesi de 2'ncilik elde etti. Mehmet Emin Resulzade Lisesi'nden Akın Onur Efe en iyi konuşmacı seçildi, sosyal medya ödülüne ise Fatih Koleji layık görüldü.

GELECEK EMİN ELLERDE

Gediz Üniversitesi Rektörvekili, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Özekes, şampiyonaya katılan tüm öğrencileri ve öğretmenlerini kutladı. Prof. Dr. Özekes, düşünen, düşündüklerini ifade edebilen ve kendine güvenen gençlerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi, şöyle konuştu: "Görüşlerini hem ifade edip hem de savunabilme cesareti ile özgüvenini sergileyen öğrencilerimizi gördükçe amacımıza ulaştığımızı da görmüş olduk. Her birini yürekten alkışlıyorum. Özgüveni ve bilgi seviyesi yüksek bu gençlerimiz sayesinde geleceğimizin emin ellerde olacak." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğin Liderleri Kürsüye Çıktı, Fikirleriyle Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement