Gençler Şehrin Kalbinde Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Gençler Şehrin Kalbinde Buluşacak

Gençler Şehrin Kalbinde Buluşacak

Camiler ve Din Görevlileri haftası başladı.

13.10.2014 13:38

Camiler ve Din Görevlileri haftası başladı. Haftanın bu seneki sloganı 'Geç kalma genç kal' olurken, hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle gençler camiye özendirilecek.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri hakkında Manisa İl Müftülüğünde bir basın toplantısı düzenleyen Müftü Sinan Cihan, Camiler Haftasının bu yılki ana temasının cami ve gençlik olduğunu söyledi. 'Şehrin kalbinde buluşalım' ve 'Geç kalma genç kal' sloganlarıyla bu seneki etkinliklerin gençlere yöneldiğini kaydeden Müftü Cihan, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası 2011 yılında 'Cami ve Çocuk', 2012 yılında 'Cami ve Engelli', 2013 yılında 'Cami- Kadın ve Aile' ana teması ekseninde etkinliklerle kutlanırken bu sene 'Cami ve Gençlik' teması işlenecek. Bu konularla ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturulmuştur" dedi.

Hafta etkinliklerinin Sivil Toplum Kuruluşlarının Gençlik Kolları üyelerinin buluşması ile başladığını anlatan Manisa Müftüsü Sinan Cihan, "14 Ekim'de (yarın) Üniversite gençliği ile bir buluşma yapılacak. 15 Ekim'de Kültür Sitesi Lale Salonunda saat 20.30'da Camilerimiz ve Gençlik konulu bir panel düzenlenecek. Panele Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul ve Denizli Müftüsü Veysel Çakı katılacak. 16 Ekim'de Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde saat 10.00'da Uşak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Gültekin ve İstanbul baş vaizi Fatma Bayram'ın katılacağı 'Modern dünyada gençlik, din ve değerler' isimli konferans gerçekleştirilecek. İkinci konferansımız yine aynı konu üzerinde Celal Bayar Üniversitesi Muradiye kampusü KYK Kız Öğrenci Yurdunda saat 19.30'da Fatma Bayram tarafından verilecek. Üçüncü konferans ise Uşak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Gültekin tarafından saat 19.30'da KYK Laleli Kız Öğrenci Yurdunda Hz. Peygamber Dönemi Gençlik ve Mescit İlişkisi üzerine işlenecek. 17 Ekim'de Hatuniye Camiinde saat 11.30'da vefat eden din görevlileri ve cami cemaatinin geçmişlerine ithafen Mevlid-i Şerif okutularak okunan hatimlerin duası yapılacak. Aynı gün Hatuniye Camii bahçesinde saat 10.00-18.00 arasında Kızılay Kan Bağışı Kampanyası düzenlenecek" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençler Şehrin Kalbinde Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement