Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Malatya milletvekili adaylarının genel seçim çalışmalarına eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay milletvekili Sadullah Ergin de destek verdi.

06.05.2015 11:53

AK Parti Malatya milletvekili adaylarının genel seçim çalışmalarına eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay milletvekili Sadullah Ergin de destek verdi.

Ergin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya milletvekili ve milletvekili adayı Mustafa Şahin ile milletvekili adayları Taha Özhan, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci'yle, genel seçim çalışmaları kapsamında Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Çalık, burada yaptığı konuşmada, Sadullah Ergin'in ülkeye katkılarının yanı sıra Malatya'ya da katkıları oluğunu belirtti. Malatya'da özellikle açık cezaevlerinin yapılması konusunda vermiş olduğu destekten dolayı Ergin'e teşekkür eden Çalık, cezaevindeki yüzde 150 doluluk oranını nedeniyle mahkumların insani yaşam koşullarında olmadıklarını gözlemlediklerinde cezaevi koşullarını iyileştirmek için yaptıkları çalışmalara değindi. Çalık, "Malatya'ya yeni açık cezaevleri kazandıralım istedik. Biz, insan onurunu her yerde yaşatmak zorundayız. Kader mahkumları da olsa hatalarını çekecekler ama insani koşullarda ve şartlarda çekmeliler diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Ergin'in, bakanlığı döneminde hem Akçadağ'a hem de Doğanşehir'e açık cezaevi yapımı konusunda kendilerine destek verdiğini anlatan Çalık, "Doğanşehir'deki ve Akçadağ'daki yer tespitlerimiz tamamlandı. İnşallah, insani koşulları yaşatmak için Malatyamız'daki cezaevi koşullarını ve açık cezaevi koşullarını, Malatyamız'da insanlık onurunu yaşatmak adına kazandıracağız" dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Ergin de partilerinin 2002'den bu yana Türkiye için çok önemli hizmetler ürettiğini söyledi.

Türkiye'nin geleceğe daha güvenliği yürümesi, hem ekonomisini hem de dünya üzerindeki medeni milletler arasındaki yarışta daha önce çıkmasını sağlayacak adımlar için siyasette güçlü bir temsilin olması gerektiğini vurgulayan Ergin, "Bunu milletimiz de seçmenimiz de uzunca bir süreden beri gördü ve 3 dönemdir AK Parti'yi tek başına iktidara getirdi. Sadece iktidar partisini değil ama muhalefet partilerini de önümüzdeki dönem, inşallah standart yükselten bir noktaya getiren bir süreç olsun. Çünkü, güçlü iktidarlarla birlikte güçlü muhalefetin olması, iktidarı da daha yüksek kalitede hizmet üretmeye zorlayacaktır. Bu oluşur ise tablo Türkiye'nin hayrına olur" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise Malatya'nın AK Parti'nin omurga illerinden birisi olduğunu vurguladı.

Bugüne kadar Malatya halkının desteğini gördüklerini belirten Kahtalı, bundan sonra da göreceklerini umut ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement