"Gönül Elçileri" Projesi Yayladağı'nda Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

"Gönül Elçileri" Projesi Yayladağı'nda Tanıtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Gönül Elçileri" projesi Yayladağı'nda tanıtıldı.

28.03.2013 15:51

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Gönül Elçileri" projesi Yayladağı'nda tanıtıldı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Öğretmenlerevi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, projenin amacının, daha güçlü bir gelecek için çocukların aile ortamında yetişmesi olduğunu belirtti.

Bu projenin bir gönül projesi olduğunu ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:

"Anne ve babasını kaybetmiş, ülkenin geleceği olan çocukların en iyi şekilde yetişmesi gerekiyor. Gönül elçiliği, gönül kapılarımızı açmaktır, uzatılan her bir sıcak eldir, üstelik karşılığında kaybettiğimiz hiçbir şey yoktur. Gönül elçiliğini bir adım ileri götürmekse koruyucu aile olmaktır. Ben de kimsesiz bir evladımıza kol kanat germek, himaye etmek, hayata hazırlayıp gelin etmek, askere göndermek istiyorum, okutmak, istiyorum diyorsanız koruyucu aile olmak için adım atmışsınız demektir. Projenin başlangıcından şu zamana kadar vatandaşlarımızın duyarlılığı 111 çocuğumuzu hayata bağladı."

Lekesiz, yarınların emanet edebileceği gençlerin, aile ortamında ruhen ve bedenen çok daha iyi gelişeceğini kaydetti.

Kaymakam Tolga Polat ve Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı'nın da birer konuşma yaptığı programa, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in eşi Zehra Lekesiz, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Salim Afgün, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Gönül Elçileri' Projesi Yayladağı'nda Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement