Günay'dan Köpek Barınağına İnceleme - Son Dakika
Yerel

Günay'dan Köpek Barınağına İnceleme

Günay\'dan Köpek Barınağına İnceleme

Bakanı ve AK Parti İzmir Millevtekili Adayı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Seyrek'te bulunan köpek bakım ve rehabilitasyon merkezinde inceleme yaptı.

12.05.2011 12:11

Hayvanseverlerin hazırladığı 'Hayvan Hakları Bildirgesiöni imzalayan Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Millevtekili Adayı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Seyrek'te bulunan köpek bakım ve rehabilitasyon merkezinde inceleme yaptı. Yerel yönetimlerin hayvanlara karşı duyarsız kaldıklarını ifade eden Günay, bu tür tesislerin gerekirse hayvansever sivil toplum örgütlerine verilebileceğini söyledi.

Yanında bir gazeteci ve kameraman olduğu halde helikopterle İzmir turu atan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nen Seyrek Beldesi'ndeki köpek barınağına da helikopterle geldi. Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Günay'ı, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, İzmir Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Çakmak ve bir grup hayvansever karşıladı. Bakan Günay hayvanseverlerin şikayetlerine hedef olan ve özellikle pitbull cinsi köpeklerin bulundurulduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde inceleme yaptı. Merkezde bulunan köpeklerin sağlıklı koşullarda bakılmadığından şikayet eden hayvanseverler, kötü koşullar nedeniyle yaralandıklarını dile getirdi. Sokakta bulunan hayvanların herkesin sorumluluğunda olduğunu söyleyen Bakan Günay, ortada kötü bir durum olduğunu, ancak suçlu değil, çare aradıklarını dile getirdi. Bakan Günay, 'İzmir'de gördüğüm kadarıyla hem hayvan hakları konusunda büyük sorunlar var hem de hayvan hakları konusunda çok duyarlı bir kamuoyu var. Seyrek'teki bu rehabilitasyon merkezi örnek bir model olarak kurulmuş, ancak uygulamada başka ihtiyaçlar ortaya çıkmış, hayvanların sürekli taşla temas etmesi onların doğal ortamlarını bozduğu için beklenmedik sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor. Aslında bir kaynak sorunu yok ama bir sahiplenme sorunu var. Eğer yerel yönetimler bu konulara biraz daha duyarlı davransa, örneğin buranın işletmesini Büyükşehir Belediyesi almış, burayı geliştirme konusunda talepte bulunsa Çevre ve Orman Bakanlığımız derhal destek vermeye hazır. Çevredeki belediyeler gelip de rehabilitasyon merkezleri barınaklar yapmak istediklerini kaynak bulmak istediklerini söyleseler, buna kaynak hazır. Maalesef bu konuda çeşitli nedenlerle bir duyarsızlık varö dedi.

Belediyelerin bu konudaki duyarsızlıklarını aşmanın yollarını aradıklarını ifade eden Bakan Günay, hayvanseverlerin, hayvanlarla ilgili sivil toplum örgütlerinin ve Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün temsilcilerinin önümüzdeki hafta bir araya gelerek bir çözüm yolu arayacaklarını dile getirerek, 'Belki de bu tesisleri kurup işletmesi için sivil toplum örgütlerine verip onları denetleyebiliriz. Sokağa bırakılmış bir insan bir hayvan ya da ölmek üzere olan bir bitki yeryüzünde başka insanların şefkatine muhtaç canlıdır ve bütün canlıların yaşamı da kutsaldır. Onun için biz burada elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Hayatın iyileşmesini amaçlayan herşey kültür ve turizmin bir parçasıdır. Kültür zaten yaşam kalitesini ifade eder, toplumun yaşam kalitesini yukarıya çekecek herşeyle ben doğrudan ilgiliyim, sorumluyumö diye konuştu. Bakan Günay, daha sonra sahipli iki pitbull köpeği sevdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Günay'dan Köpek Barınağına İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement