Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo, Sanayicilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo, Sanayicilerle Buluştu

Güney Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo, Gaziantepli sanayicilerle buluştu.

17.06.2015 17:59

Güney Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo, Gaziantepli sanayicilerle buluştu.

Gaziantep Sanayi Odası'ndan (GSO) yapılan açıklamaya göre, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Özgüler, Ercan Sayın, Aykut Erkent ve Murat Kökoğlu, Büyükelçi Cho Yunsoo'yu yemekte ağırladı.

Büyükelçinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Konukoğlu, tarihi İpek Yolu üzerinde birçok medeniyete beşiklik eden Gaziantep'te binlerce yıldır ticaret ve üretimin devam ettiğini, kentin Türkiye'nin en önemli sanayi ve ihracat merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Gaziantep'in, dünyanın en rekabetçi 7. şehri olduğuna işaret eden Konukoğlu, "Bizim sanayicimiz eline aldığı işi en iyi şartlarda ve en iyi kalitede yapma becerisine sahiptir" dedi.

Konukoğlu, Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesine sahip olduklarını, burada 900'e yakın firmanın faaliyet gösterdiğini ve 5. bölgede 100 civarında yeni yatırımın devam ettiğini kaydetti.

Gaziantep ve Kilis illerinin birlikte 19 milyon metrekarelik alanda kuracağı Şahinbey- Polateli OSB'de yatırım yapmaları için Koreli firmaları davet eden Konukoğlu, "Gönül ister ki, çok daha fazla Koreli firmalarla işbirliği yapalım. Buyurun, gelin. Biz kendilerine yeni yapacağımız OSB'de yer verelim. Kore firmalarını getirin, orada Türkiye'de olmayan yatırımları yapın. Ortak isterseniz ortak da buluruz. Burada altıncı bölge teşviklerinden de yararlanabilirsiniz" diye konuştu.

Büyükelçi Cho Yunsoo da Gaziantep ile işbirliği yapmak istediklerini belirterek programları kapsamında bugün Vali Yardımcısı ile görüştüklerini, Ticaret Odası ve Büyükşehir Belediye Başkanıyla da yarın bir araya geleceklerini vurguladı.

Suriyeli mültecilerin kaldığı İslahiye'daki kampa da gideceklerini anlatan Yunsoo, kampta kalanlara katkıda bulunmak istediklerini, buradaki çocuklara yönelik projeler gerçekleştirerek onlara teknoloji eğitimi vermek istediklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo, Sanayicilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement