Güzel Sanatlar Lisesi Eğitim Öğretime Başladı - Son Dakika
Yerel

Güzel Sanatlar Lisesi Eğitim Öğretime Başladı

Güzel Sanatlar Lisesi Eğitim Öğretime Başladı

Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Camili'de düzenlenen törenle hizmete açıldı.

17.09.2013 15:54  Güncelleme: 15:59

Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Camili'de düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz'ün İstanbul'dan davet ettiği Büyükçekmece Gürpınar Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri mini bir konser verdi.

Açılışa AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Bayram Toztemur, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Camili Muhtarı Yunus Özçelik, Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Gündüz Doğan Öztürk, çok sayıda okul müdürü, veli ve öğrenci katıldı.

Güzel Sanatlar Lisesi açılışında ilk konuşmayı yapan Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, "14 milyon nüfuslu İstanbul'da sadece 2 tane Güzel Sanatlar Lisesi var. O açıdan Sakarya'da da bu okulun açılması çok önemli. Öncelikle Sakarya'da bir ilk olan bu okulun açılmasında büyük emeği olan Adapazarı Kaymakamımız Sayın İsmail Gündüz'e teşekkür etmek istiyorum. İnşallah güzel bir yıl geçiririz. Örnek bir eğitim öğretim dönemi olur" dedi.

Açılışta konuşma yapan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ise, çocukların ve gençlerin geleceğini şekillendiren eğitim sürecinin, sadece bireylerin değil toplumun da geleceği için büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Sanatın içinde bulunduğu bu okulun eğitime büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sayın Kaymakamımızın ikinci hedefi ilçemize bir spor lisesi yaptırmak. Umut ediyorum bu arzusu da en kısa sürede gerçekleşecektir. Yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Açılışta Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz'ün İstanbul'dan davet ettiği Büyükçekmece Gürpınar Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri mini bir konser verdi. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri başarılı performanslarıyla izleyenleri hayran bıraktı. Konser sonrası konuşma yapan Adapazarı Kaymakamı Gündüz, özellikle İstanbul'dan bu okulun neler yetiştirildiğini görülmesi için davet ettiğini belirterek, "Güzel bir okulun açılışında beraberiz. 3-5 yıl sonra bu okulda neler yetiştiğini hep birlikte göreceğiz. En güzel örnek bu öğrencilerimiz. Kültür ve Sanat artık sokakta öğrenilmiyor. Sakarya'da bu eksiğimiz vardı. Talebimiz il düzeyinde de kabul gördü. Ankara'dan bu hizmeti şehrin desteği kopardık" dedi.

AK Parti Milletvekili Hasan Ali Çelik ise, "Kanaatimce bu iş biraz ayrıcalıklı bir iş. Seyrettiğimiz gördüğümüz ama bizim yapamadığımız bir iş. Fırçayı alıp kağıdı boyamakla olmuyor. O çizilen size bir şey söylüyor, bir şey anlatıyor. Renklerin duruşu bile ayrı bir dil. Bu başlangıcın ilimiz için güzel olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan törenin ardından özel yetenek sınavı ile alınan öğrenciler Sakarya Güzel Sanatlar Lisesinde eğitim öğretime başladı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güzel Sanatlar Lisesi Eğitim Öğretime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement