Halil İbrahim Sofrası Sivrihisar'da Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Halil İbrahim Sofrası Sivrihisar'da Kuruldu

Halil İbrahim Sofrası Sivrihisar\'da Kuruldu

Eskişehir 2013 TDKB Ajansı'nın "Ramazan Günleri" iftar programı, Nasreddin Hoca'nın doğduğu yer olan Sivrihisar'ın şadırvan meydanında yapıldı.

15.07.2013 13:59

Eskişehir 2013 TDKB Ajansı'nın "Ramazan Günleri" iftar programı, Nasreddin Hoca'nın doğduğu yer olan Sivrihisar'ın şadırvan meydanında yapıldı.

Yaklaşık 2 bin 500 kişinin iftarını açtığı programa Vali Güngör Azim Tuna, Ak Parti Milletvekili Salih Koca, Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, Sivrihisar Belediye Başkanı Fikri Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Türksoy Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Fırat Purtaş, Şehit Uzman Çavuş Cezmi Kaya'nın ailesi katıldı.

Tiyatrocu Ahmet Yenilmez'in hazırlayıp sunduğu programın gönül sohbetleri bölümünün konusu Kırgızistan'ın Celalabad şehri oldu.

Programda Sivrihisar halkına seslenen Vali Tuna, "2013 TDKB maskotu Nasreddin Hoca'nın doğduğu Sivrihisar'da olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sivrihisar'da büyük insanlar yetişti. Türk dilini konuşan aynı değerlere sahip olduğumuz kardeşlerimizle ortak Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını, gelenek ve göreneklerini geliştirmek ve gelecek kuşaklara kalıcı bir eser bırakmak çabası içerisindeyiz. Yunus Emre'nin, Mevlana'nın, Nasreddin Hoca'nın içimizden çıktığı kardeşlik, dostluğun yaşandığı bir ülkede yaşıyoruz. Özellikle günümüzde o önemli insanların verdiği birlik ve beraberlik mesajları önem arz ediyor. Şu an Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında, aynı Konya'nın Mevlana'sı gibi Yunus Emre'yi tüm dünyaya tanıtacağız. Aynı şekilde Nasreddin Hoca'nın da mizahi verdiği bilgi dolu mesajlarını kendi çocuklarımıza ve gençlerimize çok iyi anlatmamız gerekiyor."

İftar yemeğinden sonra, Bursa Karabaş-i Veli Dergahı semazenleri gösteri yaptılar. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halil İbrahim Sofrası Sivrihisar'da Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement