Halkevleri Artvin Şube Başkanı Karakuş: "İstedikleri Kadar Pr Yapsınlar. - Son Dakika
Yerel

Halkevleri Artvin Şube Başkanı Karakuş: "İstedikleri Kadar Pr Yapsınlar.

Kahramanmaraş depreminin hemen ardından afet bölgesine gittiklerini dile getiren Halkevleri Artvin Şube Başkanı Uğur Karakuş, “Bu devlet nerede’ sözü bize ait değil ve bizim tarafımızdan çıkarılmış değil. Vatandaşların oradaki söylemleriyle ortaya çıkmış bir şey. Bölgeye giden herkesin gözle gördüğü bir şey. İstedikleri kadar PR yapsınlar, istedikleri kadar kurumlar arası parayı oradan oraya transfer etsinler ve hala bölgede çadır dağıtamayan, çadırı bile çözememiş ve hijyen ihtiyacını çözememiş devlet organizasyonu var" dedi.

23.02.2023 15:09  Güncelleme: 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UĞUR İSTANBULLU

Kahramanmaraş depreminin hemen ardından afet bölgesine gittiklerini dile getiren Halkevleri Artvin Şube Başkanı Uğur Karakuş, "Bu devlet nerede' sözü bize ait değil ve bizim tarafımızdan çıkarılmış değil. Vatandaşların oradaki söylemleriyle ortaya çıkmış bir şey. Bölgeye giden herkesin gözle gördüğü bir şey. İstedikleri kadar PR yapsınlar, istedikleri kadar kurumlar arası parayı oradan oraya transfer etsinler ve hala bölgede çadır dağıtamayan, çadırı bile çözememiş ve hijyen ihtiyacını çözememiş devlet organizasyonu var" dedi.

Halkevleri Artvin Şube Başkanı Uğur Karakuş, deprem bölgesinde yaşadıklarını ve izlenimlerini aktardı. Karakuş, şunları söyledi:

"Deprem sonrası bölgeden gelen bilgiler doğrultusunda biz kentimiz Artvin de diğer kurum ve kuruluşlarla neler yapabileceğimizi konuşarak hızlıca işe koyulduk ve bölgeye yardımlar yola çıktığında ne yazık ki bölgede tablonun ağırlığını gördük. Depremin 16. gününde hala çadır eksikliğinden dolayı insanlar az hasarlı evlere girmeye başladı. Bölgede yaptığımız çalışmalar bize şunu gösterdi ki bölgede ciddi bir organizasyon eksikliğinin yarattığı mağduriyete bire bir tanık olduk.

"DÖRDÜNCÜ GÜNE KADAR ARAMA KURTARMA EKİP SAYISI AZDI"

Hem Hatay'da ve bölgede yaşanan Maraş, Pazarcık merkezli depremin ardından önce bölgedeki arkadaşlarımız bölgeye Antakya'ya, Malatya'ya, Adıyaman'a ulaştılar. Bizler de onlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda kentimiz Artvin'de, diğer kurumlarla, belediyelerle ve buradaki tüm destek veren arkadaşlarımızla birlikte neler yapabileceğimizi konuştuk ve hızlıca başladık. Buradaki organizasyonda emeği geçen herkese ben Halkevleri adına teşekkür ediyorum. Ardından biz ilk gün yardımlar yola çıkmaya başlayınca bölgedeki tablonun ağırlığının daha da iyi anladıkça ekiplerimiz oradaydı ama arama kurtarma bilgisi olan arkadaşlarımızla birlikte Antakya'ya ulaştık, depremin ikinci günün gecesinde ve arama kurtarma çalışmasını yürüten arkadaşlara dahil olduk. Bölgede 4. gününe kadar arama kurtarma ekiplerinin sayısı azdı. Asker 4. günü hatta 5. günü sokakta görünmeye ve çalışmalara katılmaya başladı. Ama öyle bir organizasyonsuzluk vardı ki onlarda ne yapacaklarını bilmiyorlardı.

"İNSANLAR HASARLI BİNALARA GİRMEK ZORUNDA KALDI"

Ben bölgeden 11. günde döndüm buraya ekip arkadaşlarımız orada devam ediyorlar çalışmalara. Aşevleri kuruldu, belediyelerin çalışmaları var aynı zamanda kurumların çalışmaları var ve üstüne tekrar deprem yaşanınca kriz daha da derinleşmiş oldu ve hala orada çadır sorunu büyük bir problem olarak duruyor. Hala çözülemedi depremin 16. gününde insanlar hala çadır olmadığı için az hasarlı olduğunu düşündüğü ya da devletin az hasarlı raporu verdiği binalara girmek zorunda kaldılar. Gün boyu yaşamını yitiren arkadaşlar hala enkazın altında kaldığı ve hala ihbarlar geliyor ve ekipler bakıp orada çalışıyor. Buradaki arkadaşların tamamı bu çadır sorunu olan ve kalacak yerleri olmadığı için evlerine girmek zorunda kalanlar ki bunun hesabını birileri vermek zorunda ve halan bu bölgede 10 tane ilde çadır ihtiyacını karşılayamamış bir devlet organizasyonu var. 'Bu devlet nerede' sözü de bize ait değil ve bizim tarafımızdan çıkarılmış değil. Vatandaşların oradaki söylemleriyle ortaya çıkmış bir şey. Bölgeye giden herkesin gözle gördüğü bir şey. İstedikleri kadar pr yapsınlar, istedikleri kadar kurumlar arası parayı oradan oraya transfer etsinler ve hala bölgede çadır dağıtamayan, çadırı bile çözememiş ve hijyen ihtiyacını çözememiş devlet organizasyonu var.

"TÜM İMKANLARIMIZLA BÖLGEYLE DAYANIŞMAMIZ SÜRECEK"

Biz Halkevleri olarak Türkiye'deki tüm imkanlarımızla, gücümüzle, üyelerimizle, dostlarımızla ve bölgedeki dayanışmayı sürdürmeye çalışıyoruz. Aşevlerimizle, Malatya'da, Maraş'ta, Antakya'da, Hatay'da ve diğer çalışmalarımızla ki sağlık çalışmalarıyla gerek oradaki psiko destek çalışmalarıyla çocuklara yönelik çalışmalarla elimizden gelenle oradaki yaraları sarmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Buradan yani ilk günlerde olayın sıcaklığıyla yardımın ulaştırmak için uğraşan arkadaşlarımızın bu işin kısa vadede çözülmeyeceğini ve o yüzden yardımlara bölgedeki ihtiyaçları takip ederek devam etmeleri gerektiğini ve Halkevlerinin tüm şubelerinin 7/24 açık olduğunu, bizlere ulaşabileceklerini ve organize olarak yardımların devam etmesi gerektiğinin çağrısını buradan yapmış olduk."

Halkevleri Artvin Şube Başkanı Karakuş: "İstedikleri Kadar Pr Yapsınlar.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Halkevleri Artvin Şube Başkanı Karakuş: 'İstedikleri Kadar Pr Yapsınlar. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement