Hasankeyf'in Sesi' Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Hasankeyf'in Sesi' Yarışması Düzenlendi

Hasankeyf\'in Sesi\' Yarışması Düzenlendi

Batman’ın Hasankeyf İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nün katkılarıyla ortaokul ve liseler arası ‘Hasankeyf’in Sesi’ yarışması düzenlendi.

26.05.2015 14:47

Batman'ın Hasankeyf İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü'nün katkılarıyla ortaokul ve liseler arası 'Hasankeyf'in Sesi' yarışması düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rohat Cebe, bölüm öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Seyran Gafarzade ve Ar. Gör. Kayhan Tunç'un jüri üyeliği yaptığı yarışmanın birincisi Hasankeyf Beşir Tutuş Lisesi öğrencilerinden Cansel Türkan oldu.

Yarışmanın ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan 'Dicle Medeniyetler Korosu' Yrd. Doç. Dr. Rohat Cebe'nin yönetiminde, Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Soranice, Ermenice, Arapça, Farsça ve Azerice halk şarkılarından oluşan repertuvarıyla dinleyiciler karşısına çıktı. Halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen konser büyük beğeni topladı.

Konserin ardından jüri üyelerine plaketlerini veren Kaymakam Temel Ayca, Hasankeyf seyir alanının yapılmak istenen tüm kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelere her zaman açık olduğunu belirttikten sonra, gerçekleştirilen ses yarışması ve konserden dolayı Yrd. Doç. Dr. Rohat Cebe'yi kutlayarak başarılarından dolayı teşekkür etti.

Konsere Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, İlçe Kaymakamı Temel Ayca, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gülriz Kozbe, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik ve kamu kurum ve kuruluş amirleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hasankeyf'in Sesi' Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement