Haydar Aliyev Erciyes Üniversitesi'nde Anıldı - Son Dakika
Yerel

Haydar Aliyev Erciyes Üniversitesi'nde Anıldı

Haydar Aliyev Erciyes Üniversitesi\'nde Anıldı

Erciyes Üniversitesi’nde Azerbaycan milli liderlerinden Haydar Aliyev’in 92’nci doğum yıldönümü nedeniyle konser verildi.

06.05.2015 15:15

Erciyes Üniversitesi'nde Azerbaycan milli liderlerinden Haydar Aliyev'in 92'nci doğum yıldönümü nedeniyle konser verildi.

Erciyes Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü ve Dünya Azerbaycanlılar Medeniyet Merkezi işbirliğiyle Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Haydar Aliyev'in doğum yıldönümü nedeniyle düzenlenen konsere, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Azerbaycan Milletvekilli Prof. Dr. Kamile Aliyeva, Dünya Azerbaycanlıları Mubarize Başkanı Rasim Mammadov ve Zengin Azerbaycan Uğrunda Mubarize başkanı Doç. Dr. İrade Aliyeva ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur Azerbaycan'dan gelen konuklara artık misafir değil ev sahibi olarak gördüklerini onları misafir olarak görmediklerini belirtti. Keleştemur; gençlik döneminin Orta Asya'daki Türkler'in esaretine denk gelen bir dönemde geçtiğini ve öğrencilik hayatının belli bir dönemi derslerin dışında Dünya'nın ve Türk'ler'in problemleri ile ilgilenmekle geçtiğini belirtti. Keleştemur; "Orta Asya'da o zamanlar soydaşlarımız eziyet altında idi. Çok şükür artık kardeşlerimiz hürriyetlerine kavuştular. Bizde artık gidip gelmeye başladık, oradaki üniversitelerle ilişkiler kurmaya, akademisyen transferi yapmaya ve oralara akademisyen göndermeye başladık. Kültürel anlamda paylaşımların yanı sıra ortak bilimsel işbirliklerine girdik. Bu bizim için çok önemli bir gelişme. Azerbaycan'ın diğer bağımsızlığını kazanmış Türk Cumhuriyetleri arasında en hızlı gelişen, dönüşen ve ilerleyen ülkedir ve Türkiye ile en iyi ilişkileri kuran ülke yine Azerbaycan'dır." şeklinde konuştu.

Azerbaycan Milletvekili Kamile Aliyeva konuşmasında Azerbaycan milli liderleri Haydar Aliyev'in her zaman Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gittiğini anlattı. Aliyeva, "Liderimiz, Atatürk'ün siyaset politikalarını ve vatana olan sevdasını her zaman benimsemiştir. Milli liderimiz Haydar Aliyev, 'Tek millet, iki devlet' sözüyle Türkiye ile Azerbaycan devletinin daima bir olduğunu vurgulamıştır" dedi.

Dünya Azerbaycanlıları Medeniyet Merkezi Başkan Yardımcısı Rasim Mammadov ise Rektör Keleştemur'a, Azerbaycan Milli Lideri Haydar Aliyev'i anma programını düzenledikleri için teşekkür etti. Mammadov konuşmasının ardından birde şiir söyledi.

Törende Rektör Keleştemur'a "Edebi Lider Altın Döş Nişanı" Verildi

Konuşmalarının ardından Azerbaycan halk sanatçıları Aygün Zeynelova, Selim Abbasov ve Atabey İsmailov'un katılımıyla konser verildi. Daha sonra Dünya Azerbaycanlıları Medeniyet Merkezi tarafından Rektör Keleştemur'a, Azerbaycan ve Türk Dünyasına yönelik faaliyetlerinden dolayı, Haydar Aliyev anısına 'Ebedi Lider Altın Döş Nişanı' verildi.

Ayrıca Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur'a Azerbaycan İnsan Kapitalinin İnkişaf Merkezi tarafından Türkiye ve Azerbaycan arasında kurulan dostluk ve kardeşlik köprüsünde uzun seneler vermiş olduğu üstün hizmetlerden dolayı plaket takdimi gerçekleştirildi.

Nişanın verilmesinin ardından duygularını ifade eden Rektör Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur; " Bu törenin benim için birkaç önemli özelliği var. Birisi Haydar Aliyev'in doğumunun 92. yılında onu anıyor olmamız, ikincisi bu ödülün şahsıma verilmiş olması ve Erciyes Üniversitesi'ne veriliyor olması. Bunlar benim için büyük bir mutluluk, çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Tören sonrası Rektör Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur Azerbaycan'dan gelen heyete hediyelerini takdim etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haydar Aliyev Erciyes Üniversitesi'nde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement