HDP, Mıcırlı Yolların Durumu İle İlgili Soru Önergesi Sundu - Son Dakika
Yerel

HDP, Mıcırlı Yolların Durumu İle İlgili Soru Önergesi Sundu

HDP, Mıcırlı Yolların Durumu İle İlgili Soru Önergesi Sundu

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, mıcırlı yollar ve trafik kazaları konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a soru önergesi verdi.

17.08.2016 14:54

HDP Milletvekili Bakana 'mıcırlı yolları' sordu

Batmandaki yolların mıcırlı olması ve yaşanan kazalarla ile ilgili HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına soru önergesi verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman genelinde yolların mıcırlı olduğu, yolların kaliteli standartlarda olmadığını ve bu nedenle trafik kazalarının yaşandığını iddia ederek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a soru önergesi verdi.

Başaran, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Batman Emniyet Müdürlüğü'nün açıkladığı ve basına yansıyan bilgilere göre, Batman'da 2015 yılı içerisinde 564 trafik kazası meydana gelmiştir. Uzmanlara göre, meydana gelen kazaların nedeni çoğunlukla, maliyeti ucuz olan ve belli standartlara göre yapılmayan sathi kaplamalı yollardır. Özellikle Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yetki alanında olan yollarda daha uzun ömürlü ve güvenli olan beton asfalt tercih edilmediği için, her yıl onlarca Batmanlı yurttaş trafik kazalarında hayatını kaybetmektedir" dedi.

BAKANLIĞA ASFALTIN KALİTESİNİ SORDU

HDP Milletvekili Başaran, Batmanın yol ve ulaşım sorunları ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a verdiği soru önergesinde şunları sordu:

"Çevre illerden Batman'a bağlanan ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetki alanında olan yolların ne kadarı sathi kaplamalıdır? Batman'a bağlı ilçelerden kent merkezine bağlanan yolların ne kadarı sathi kaplamalıdır? Batman sınırları içerisinde bulunan sathi kaplamalı yollarda son on yılda kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Son on yılda meydana gelen trafik kazaları sonucu kaç yurttaş hayatını kaybetmiştir? Kaçı kalıcı olarak sakat kalmıştır? Bakanlığınızın Batman sınırları içerisinde bulunan sathi kaplamalı yolları, beton asfalt ile kaplama projesi bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise, projenin ne kadar süre içinde tamamlanması öngörülmektedir? Yolların beton asfalt ile kaplanması tamamlanana değin, sathi kaplama nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek amacıyla ne tür önlemler alınmıştır?"


Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP, Mıcırlı Yolların Durumu İle İlgili Soru Önergesi Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement