Kilis'te Aşı Kampanyası Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Kilis'te Aşı Kampanyası Başladı

Kilis\'te Aşı Kampanyası Başladı
16.04.2007 17:17  Güncelleme: 10:22

Aşı Haftası Sebebiyle Kilis'te, Aşı Kampanyası Düzenlendi.

Aşı Haftası sebebiyle Kilis'te, aşı kampanyası düzenlendi.

Kilis İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen aşı kampanyası Dr. Dündar Atik Sağlık Ocağı Bahçesinde törenle başladı. Kilis Valisi Nevzat Turhan, Garnizon Komutanı ve Kilis İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mürsel Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, daire müdürleri ve davetlilerin katıldığı törende halk oyunları gösterisi yapıldı.

Aşı Haftasıyla ilgili bilgiler veren Sağlık Müdürü Turgay Happani, Türkiye'de yalnızca aşı uygulanarak her yıl yaklaşık 50 bin bebeğin aşı ile hastalıktan korunabildiğini belirterek, "Kızamık hastalığının tedavisi yaklaşık 900 YTL iken, bir doz kızamık aşısının maliyeti 20 YKr'dir. Aşılama çalışmalarına harcanan her 1 YTL genel sağlık harcamalarına 30 YTL'lik bir tasarruf sağlamaktadır" dedi.

Çocukların sağlıklı büyümesi için aşı yaptırılmasının ihmal edilmemesini isteyen Kilis Valisi Nevzat Turhan, “Çünkü gerekli zamanlarda aşılar yapılmaz ise çeşitli hastalıklar meydana çıkabiliyor. Bir çok yerde aşıları yaptırmadıkları için çocuklar ilerleyen zaman içerisinde sakat kalıyorlar. Kilis'te, aşı yönünden bir çok ilin ilerisindeyiz. Tüm Kilislileri bu aşı kampanyasına çağırıyorum" dedi

Törende Vali Nevzat Turhan, küçük çocuklara çocuk felci aşısı yaptı. Aşı yapılan çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye edildi.

(MAD-ST-ST-Y)

16.04.2007 16:54 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilis'te Aşı Kampanyası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement