Kırım Türkleri 20'nci Yıl Balosunda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kırım Türkleri 20'nci Yıl Balosunda Buluştu

Kırım Türkleri 20\'nci Yıl Balosunda Buluştu

Konak Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin 20'nci yıl balosu, Swiss Otel'de İzmir'de yaşayan Kırım Türklerini buluşturdu.

09.04.2012 15:14

Konak Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin 20'nci yıl balosu, Swiss Otel'de İzmir'de yaşayan Kırım Türklerini buluşturdu.

Geceye; Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti Bahçesaray Valisi İlmi Umer, İzmir Vali Yardımcıları Nevzat Ergün, Haluk Tunçsu ile Bahçesaray Milli Meclis Başkanı Akhtem Çiygöz, Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti Bahçesaray Belediye Başkanı Valentyna Krashkina, Kırım Ansamble Başkanı Server Kakura, Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehirspor Kulübü eski Başkanı Aydın Begiter, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan Kırım Türkleri Dernekleri, İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ile İzmir'de yaşayan Kırım Türkleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin onur konukları arasında yer alan ve çeşitli ülkelerde sürgünde yaşayan Kırımlıların ülkelerine dönmeleri için verdiği mücadele uğruna 15 yıl hapis yatan Kırım Tatar Türkleri'nin Milli Meclis Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, "Ukrayna

ile

Türkiye

arasında kurulan

dostluk köprüsü İzmir'de imzaladığımız kardeş şehir ön protokolü ile perçinlendi. Bu dostluk köprüsünü iyice sağlamlaştırmak için geldik. Türkiye- Ukrayna ve Kırım bağlarını kuvvetlendirme çalışmalarının devamı gelecektir. Hiçbir zaman bu köprüler kopmayacak daha da sağlamlaştıracaktır" dedi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, çok önemli ve anlamlı bir gecede bir arada bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek şunları söyledi: "Milli davamız için ömrünü çileyle geçirmiş Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun kimliğinde Ukrayna ve Türkiye'nin gerçek anlamda dostluğunu ortaya koymak anlamında bir araya geldik. Kültürlerimizin yansımasını ortaya koydukça, birbirimizi tanıdıkça, güzellikler, dostluklar ve paylaşımlar büyük anlam kazanıyor. Bahçesaray Belediyesi ile Kardeş Şehir Protokolünü imzaladık. Bahçesaray'da var olan kütüphanenin bilgisayar ve diğer alt yapı eksiklikleri için Konak Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Biz ayrıca, Konak Belediyesi Kültür Yayınlarından Tatar Mutfağı'nın yemek tarifleri kitabı çıkararak bu kültürün yok olmaması için katkıda bulunduk."

Gecede Kırım Derneği Gençler Folklor Grubu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Sanatçısı Yaşam Balkoca Türk Dünyası danslarından örnekler sundu, Kırım Ansamble Server Kakura önderliğinde Kırım müzikleri ve Kırım Dansları, Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Topluluğu Sanatçısı Asuman Ertekin'in Kırım Yırları Resitali, yöresel danslar ve Orkestra Super Sound konseri geceye renk kattı.

Kırım Tatar mutfağının en bilindik lezzeti olan çiğ börek sunumu ise gecenin sürprizi oldu. Çiğ börek içinden çıkan bakla taneleri ise davetlilere çeyrek altın kazandırdı.

İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdim Boray, yaptığı konuşmayla balonun düzenlenmesinde verdikleri destek için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a teşekkür etti.

(ERG-

09.04.2012 14: 54: 04

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırım Türkleri 20'nci Yıl Balosunda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement