Adana'da Küçükoba Mezarlığı'na Yapılacak Caminin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Adana'da Küçükoba Mezarlığı'na Yapılacak Caminin Temeli Atıldı

Adana\'da Küçükoba Mezarlığı\'na Yapılacak Caminin Temeli Atıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyhan ilçesindeki Küçükoba Mezarlığı’na yapılacak caminin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

02.12.2022 11:10  Güncelleme: 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyhan ilçesindeki Küçükoba Mezarlığı'na yapılacak caminin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman, konuklar ve Küçükoba halkı katıldı.

Kutsal bir işe vesile olmanın sevincini yaşadıklarını belirten Başkan Karalar, "Küçükoba Mezarlığı'nın cami eksiği vardı ve bu eksiği gidermek bize nasip oldu. Kısmet bugüneymiş. Biz yöneticilerin görevlerinden biri; vatandaşlarımızın inançlarına uygun şekilde, özgürce yaşamalarına olanak tanımaktır" dedi.

Adanalılar'a eşit şekilde, ayrım yapmadan hizmet etme kararlılığında olduklarını da aktaran Karalar, sözlerine şöyle devam etti:

"ADANA HOŞGÖRÜ VE KARDEŞLİK KENTİDİR"

"Bizim yöneticilik anlayışımızda sadece çok oy aldığımız yerlere hizmet etmek diye bir şey yoktur. Hizmeti vatandaşlarımıza olabildiğince eşit şekilde götürüyoruz. Dinimizin gereği de budur, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün önerdiği yöneticilik şekli de budur. Bu toplumu birlikte, kardeşçe yaşatmak bizim en temel görevimizdir. Adana zaten bir hoşgörü ve kardeşlik kentidir. Çok sayıda kökenden ve mezhepten insan Adana'da kardeşçe yaşar. Bu bizi çok mutlu ediyor."

Seyhan Müftüsü Yaman da "Rabbimiz, bu camide ibadet yapılacak, hayır yapılacak günlere ulaşmayı nasip etsin. Vatanımız çok güzel ama Adana bir başka güzel şehir. Adana'nın insanı çok sıcak, güzel. Yakınları defnedilmiş insanlarımız buraya geliyorlar ve ibadetlerini yapabilecekleri bu cami için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah ezanımızı, camilerimizi cennet vatanımızda daim eylesin" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Adana'da Küçükoba Mezarlığı'na Yapılacak Caminin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement