Kuşadası'nda "2015 Yılı Türkiye Ekonomisi Değerlendirmesi ve 2016 Yılı Beklentileri" konulu konferans düzenledi.
Kuşadası Ticaret Odası tarafından Mülkiyeliler Birliği İzmir Şubesi'nin katkılarıyla düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Karatepe katıldı.
Kuşadası Ticaret Odası'nda gerçekleşen konferansa aralarında Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve ticaret odası yönetim kurulu üyeleri ile turizmciler ilgi gösterdi. Konferansın açılışında konuşan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, 2016 yılının turizm bölgeleri açısından iyi gözükmediğini ancak yine de karamsar olunmaması gerektiğini söyledi. Turizm sektörünün krizler konusunda tecrübeli olduğunu, Kuşadası'nın da her krizden fırsat çıkartabilecek bir konumu olduğunu kaydeden Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, "Kuşadası'nı merkez alıp bir daire çizdiğiniz zaman 10 milyonluk bir nüfus var etrafımızda. Bu da iç pazarda çok avantajlıyız demek. İç turizmde 2015 yılında diğer bölgelerde yüzde 25 azalmalar varken Kuşadası'nda yüzde 7'lik bir düşüş yaşanmış . Bu da bizim coğrafi avantajımızı gösteriyor. Biz bunu fırsata çevirebiliriz. Şu andan itibaren bizlerin iç pazara yönelik hamleler yapmamız gerekiyor" dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Karatepe ise Türkiye ekonomisinin 2007'den beri büyümekte zorlandığını söyledi. Türkiye ekonomisinde sanki yeni sorun yaşıyormuş gibi bir algı olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Karatepe, "Bizim çok ciddi sorunlarımız var. Aslında biz büyümekte zorlanan ekonomilerden bir tanesiyiz. 'Türkiye ekonomisi iyiye gidiyor' dense de aslında rakamlar bunu göstermiyor. Bizim çok ciddi sorunlarımız var. Aslında biz büyümekte zorlanan ekonomilerden bir tanesiyiz. Türkiye ekonomisi iyiye gidiyor dense de aslında rakamlar bunu göstermiyor. Türkiye ekonomisi 2007'den beri büyümekte zorlanan, bir çemberin içerisine hapsolmuş çıkmaya zorlanan bir ülke görünümü veriyor" dedi. Gelişmekte olan ülkelerden de örnek veren Prof. Dr. Yalçın Karatepe, " Dünya ekonomisinde, gelişmekte olan ülkelerde yaşanan krizlerden dolayı para çok ucuzladı. Amerikan Merkez Bankası neredeyse trilyonlarca dolar sundu ve hala parasal genişlemeye devam ediyor. Dünyada paranın bol olduğu bir dönemde Türkiye de ülkeye giren yüklü miktarda dövizden çok iyi derecede yararlandı. Ama o dönem geçen hafta bitti. Türkiye çok ciddi sermaye girdisine ihtiyaç duyan ülkelerden bir tanesi. 10 yıldır gelir artıramıyor. 2007'den beri 10 bin dolar bir milli gelire sıkışmış durumdayız. Bunu büyütemiyoruz" diye konuştu. - AYDIN
Son Dakika › Yerel › Kuşadası'nda Ekonomi Değerlendirildi, Gelecek Yıldan Beklentiler Ele Alındı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?