Lokman Hekim Anadolu Lisesi 'Ata'yı Andı - Son Dakika
Yerel

Lokman Hekim Anadolu Lisesi 'Ata'yı Andı

Lokman Hekim Anadolu Lisesi \'Ata\'yı Andı

Lokman Hekim Anadolu Lisesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 75.yıldönümünü anma dolayısıyla Atatürk ve Adana üzerine konferans düzenledi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 75.yılını anma etkinliği...

09.11.2013 16:30

Lokman Hekim Anadolu Lisesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 75. yıldönümünü anma dolayısıyla Atatürk ve Adana üzerine konferans düzenledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 75. yılını anma etkinliği kapsamındaki "Karatepe Yazıtlarının Çözülmesi Işığında Bölgemizin ve Anadolu'nun Dip Tarihi" ve "Atatürk" konulu konferans Lokman Hekim Anadolu Lisesi tarafından Yüreğir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi'nde Dr. Haluk Uygur ve Remziye Tatlı'nın sunumuyla gerçekleşti.

Dr. Haluk Uygur Arkeolog Halet Çambel'in Karatepe kazılarında ortaya çıkan iki dilli kitabeden bahsederek ortaya çıkan bilgilerin Anadolu'nun pre-historik devirlerine ışık tuttuğunu ayrıca bu bilgilerin Mustafa Kemal Atatürk'ün tarih teziyle örtüştüğünü ifade etti.

Konferansın ikinci kısmındaysa Mustafa Kemal Atatürk'ün bilinmeyen fotoğraflarıyla büyük önderin tarihimizdeki yeri ele alınırken, program Atatürk'ün sevdiği türkülerle devam etti.

Konferansın sonunda da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 19 Kasım 1937'de Adana gezisi esnasında okuluna yaptığı ziyarette gören Remziye Tatlı o güne ait anılarıyla katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Konuşmasında duygusal anlar yaşayan Tatlı, Atatürk'ün derslerine girdiği o günü şöyle sözlerle anlattı:

"19 Kasım 1937'de Adana'ya Ata'nın geleceğini biliyorduk. Okuldan bu konuda duyuru yapılmıştı. İlk anonsta Atatürk'ün gara geldiğini ve caddeden geçeceğini söylediler. Biz pencerelere koştuk. İkinci anonsta okula geleceğini, bir sonraki anonsta ise tarih dersine gireceği söylendi. Bizim sınıfın dersi de tarihti. Bu anonsu duyunca heyecandan birçok arkadaşım ağladı. Ben de çok heyecanlandım. O heyecan karşında dondum, ağlayamadım. Ulu önder Atatürk derse girdiğimde hepimiz ayağa kalktık. Yüce insan bize 'Oturun geleceğin kültürlü anneleri' diye hitap etti. Nur gibi bir adamdı, insan bakmaya doyamıyordu."

Programın sonunda konferansı tertip eden Lokman Hekim Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Barış Bektaş katılımcılara teşekkür ederek, Mustafa Kemal Atatürk sevgisinin ve tarih bilincinin uzman kişilerin ve tarihin tanıklarının anlatımıyla güçlendiğini ifade etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lokman Hekim Anadolu Lisesi 'Ata'yı Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement