Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını da vurdu - Son Dakika
Yerel

Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını da vurdu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 3 gündür etkili olan, şiddetli fırtına ve yağış Bandırma Su Ürünleri Hali'ndeki balık tezgahlarındaki fiyatları da yükseltti.

23.01.2024 09:45  Güncelleme: 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını da vurdu

BALIKESİR - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 3 gündür etkili olan, şiddetli fırtına ve yağış Bandırma Su Ürünleri Hali'ndeki balık tezgahlarındaki fiyatları da yükseltti.

Marmara Denizi'nde görülen fırtına ve etkisini artıran yağış nedeniyle balıkçılar açık denizlere çıkmakta zorlandı. Avlanmanın az olması nedeniyle Bandırma Su Ürünleri Hali'ndeki balık tezgahlarındaki fiyatları da yükseltti.

Geçen hafta kilosu 100 liradan satılan hamsi bugün 150 liradan satılıyor. Balık tezgahlarda çeşitin olduğu görülse de bolluk olmadığı göze çarptı. Mezgittin kilosu 250 liradan, çinakop 400-500 liradan, Çipura tane 150 lira, Karadeniz Levrek tane 120 liradan, tekir 400-500 liradan, istavrit 80 liradan palamut 150 lira, Sardalye 70 liradan satılıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali'ndeki Balıkçı Barış Yılmaz "Havalar esiyor ve fiyatlarda haliyle yüksek. Hamsi tezgahta 150 liradan kilosu satılıyor. Vatandaşlarımız ucuz balıktan yana istavrit ve sardalyeyi tercih ediyor. Hamsi az gelmesinden dolayı da fiyatları etkileniyor. Fırtına estiği sürece tekneler açılamıyor ve bu durumda tezgahlara yansıyor. Marmara hamsinin kilo fiyatı 150 liraya kadar yükseldi. Orta boy istavritin kilosu 80 lira iri istavritin kilosu ise 100 liraya kadar yükseldi. Hava şartları normalleştiğinde balık fiyatları da haliyle düşecektir" dedi.

Marmara\'daki fırtına balık fiyatlarını da vurdu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını da vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement