Memurların CHP Önündeki Açıklamasında Gerginlik Yaşandı - Son Dakika
Yerel

Memurların CHP Önündeki Açıklamasında Gerginlik Yaşandı

Memurların CHP Önündeki Açıklamasında Gerginlik Yaşandı

Eğitim Bir Sen üyelerinin katsayı konusunu Danıştay'a taşıyan CHP'yi protesto etmek için partinin il binası önünde bir açıklama yaptı.

24.01.2012 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir Sen üyelerinin katsayı konusunu Danıştay'a taşıyan CHP'yi protesto etmek için partinin il binası önünde bir açıklama yaptı. CHP'li bir kişi, açıklamanın parti binası önünde yapılmasına tepki göstermesiyle gerginlik yaşandı.

Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan ve sendika üyeleri, katsayı konusunu Danıştay'a taşıyan CHP'li vekillere tepki için CHP Kayseri İl Başkanlığı önünde bir açıklama yaptı.

Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, "CHP, katsayı adaletsizliğini kaldıran YÖK'ün kararını Danıştay'a taşıyarak, halktan ve halkın değerlerinden ne kadar uzak, halka ne kadar yabancı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. 28 Şubat sürecinin dayatmalarından olan katsayı uygulaması mesleki eğitime en ağır darbeyi vurmuş ve meslek lisesi öğrencilerine yıllardır üniversite yolunu kapatmıştır. Sendikalarımız ve bütün eğitim otoritelerince eğitimde fırsat eşitliğini baltalayan katsayı uygulaması eleştirilmiş ve yanlıştan geri dönülmesi çağrısı her fırsatta yenilenmiştir. İş çevrelerinin isyan edercesine 'meslek lisesi memleket meselesi' diye verdiği gazete ilanlarını görmezden gelen Kemal Gürüz ve Erdoğan Teziç yönetimleri inat ve ısrarla katsayı kıyımını sürdürmüşlerdir. Bir önceki YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın başkanlığındaki yönetim, eğitimcilerin ve sanayicilerin feryadına kulak vermiş ve darbe dayatması uygulamayı kaldırmak için somut adım atmıştır. Meslek liselerinin önünü açacak olan bu adım önce İstanbul Barosu'nca dava edilmişti. Şimdi ise, görevi CHP'li milletvekilleri (CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter ile Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz) devralarak, YÖK'ün mesleki eğitimin önünü açan katsayı kararının uygulamasının durdurulması ve iptali için Danıştay'a başvuruda bulundu. Bu girişim, 28 Şubat'ın eğitimdeki vesayetine CHP'nin yargıyı alet etme girişimidir" dedi.

CHP'nin halkın değerlerini hedef aldığını vurgulayan Kalkan, "Katsayı, eğitimde vesayetin en önemli uygulamalarından birisi olduğu için, başta sendikamız olmak üzere toplumun önemli kesimleri tarafından eleştirilmiştir. Vesayetin devamını isteyen CHP, geçmişte yaptığı gibi, halkın yararına olan bir karara karşı çıkarak, konuyu yargıya taşımayı kendisine ilke edinmiştir. Bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz ve protesto ediyoruz. Halkın değerlerini hedef almaktan çekinmeyen CHP, bu adımıyla meslek liselerine giden öğrencileri hedef almıştır. Katsayı adaletsizliği giderildiğinde, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak 'Türkiye bir ayıptan daha kurtuldu' demiştik. Görüyoruz ki, CHP ayıbın devam etmesini istemektedir. Halka inat halkçılık yapmaya çalışan CHP, eğitimcilere inat eğitimi dizayn etme girişimlerine devam etmektedir" diye konuştu.

CHP'nin okumak isteyen halkın çocuklarından korktuklarını ve halkın kendilerine verdiği dersleri artık anlamalarını isteyen Kalkan, "Fakir öğrencilere belediyeler tarafından yapılan yardımları da yargı yolu ile yine CHP engellemişti. Dünyanın hiçbir gelişmiş, demokratik ülkesinde böyle yasaklar yoktur. Gelişmiş ülkelerde meslek liselerinde okullaşma oranı yüzde 70, ülkemizde ise bu oran

yüzde 36 dır. Buradan kendilerini halkçı ve demokrat zanneden CHP yöneticilerine sesleniyoruz. Eğer gerçekten halkın partisi iseniz milletvekilleriniz davalarını derhal geri alsınlar. Almıyorlarsa partinizden ihraç ederek onlar gibi düşünmediğinizi gösteriniz. Aksi halde şunları da söylemek zorundayız. Adınız CHP ama halktan korkuyorsunuz, halkın okuyan, okumak isteyen çocuklarından korkuyorsunuz. Onların okuma haklarını engelliyorsunuz. Cumhuriyetin adaletinden, demokrasisinden, insan haklarından, hukuktan bihabersiniz. Kafanızı artık kumdan çıkarınız.

Yasakçı zihniyetle bir yere varamayacağınızı hala anlayamadınız mı? İdeolojik davranmaktan vazgeçiniz. Yüreğinizle ve aklınızla hareket ediniz. Halkın karşısına yasaklarla değil, halkın dertlerine, sıkıntılarına çözüm getirecek projelerinizle,

önerilerinizle çıkınız. Halkın size verdiği dersleri artık anlayınız. Bu yanlışlarınızdan artık vazgeçiniz. Sizi halkı ve halkın gerçeklerini anlamaya ve onlarla yüzleşmeye davet ediyoruz. Yoksa halktan ders almaya devam edersiniz" ifadelerini kullandı.

Açıklama sırasında zaman çaman CHP'li bir kişi, parti binası önünde yapılan açıklamaya tepki gösterdi. Burada açıklama yapılmasına karşı çıkan kişi, polis tarafından sakinleştirildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memurların CHP Önündeki Açıklamasında Gerginlik Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement