MHP'li Kütahya Belediye Başkanı Işık: "Buraya Gelen Müfettiş Yanlış, Bilinçli ve Tehditle Aldığı İfadelerle Meclis Üyelerine Bir Görüş Beyan Etmiştir" - Son Dakika
Yerel

MHP'li Kütahya Belediye Başkanı Işık: "Buraya Gelen Müfettiş Yanlış, Bilinçli ve Tehditle Aldığı İfadelerle Meclis Üyelerine Bir Görüş Beyan Etmiştir"

MHP’li Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Belediye Meclisi toplantısında; "Buraya gelen müfettiş yanlış, bilinçli ve tehditle aldığı ifadelerle bu meclisin yüce üyelerine bir görüş beyan etmiştir. Günü geldiğinde bunun karşılığı mutlaka dava açılarak, yargı süreci başlatılarak yerine getirilecektir. Müfettişin söylediği doğruysa buyursun gelsin burada başkan olsun, meclis üyelerinin yerine otursun. Müfettiş müfettişliğini yapacak, biz de görevimizi yapacağız" dedi.

03.02.2023 16:07  Güncelleme: 16:53

MHP'li Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Belediye Meclisi'nin şubat ayı toplantısında; "Buraya gelen müfettiş yanlış, bilinçli ve tehditle aldığı ifadelerle bu meclisin yüce üyelerine bir görüş beyan etmiştir. Günü geldiğinde bunun karşılığı mutlaka dava açılarak, yargı süreci başlatılarak yerine getirilecektir. Müfettişin söylediği doğruysa buyursun gelsin burada başkan olsun, meclis üyelerinin yerine otursun. Müfettiş müfettişliğini yapacak, biz de görevimizi yapacağız" dedi.

Kütahya Belediye Meclisi'nin şubat ayı toplantısı Belediye Başkanı Alim Işık başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Kütahya'daki bir park alanında 112 acil ambulans istasyonu yeri ayrılması talebi gündeme geldi. Konuyla ilgili söz alan CHP'li Meclis Üyesi Ruhsen Kumdalı, alınan kararın mevzuata aykırı olduğunu söyledi. Kumdalı, İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından belediyeye daha önce yapılan denetimlerde, bu tarz alınan bir kararın mevzuata aykırı bulunması nedeniyle yargılandıklarını da hatırlatarak uyarıda bulundu.

"MÜFETTİŞ MÜFETTİŞLİĞİNİ YAPACAK, BİZ DE GÖREVİMİZİ YAPACAĞIZ"

Ruhsen Kumdalı'nın uyarısı üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Alim Işık ise şunları söyledi:

"Yargılama işini sürekli gündeme getirerek demokrasinin kılıcı gibi üzerimize tutmanızı uygun bulmuyorum. Yargılama gibi bir sürecin devam ettiği bir dönemde buna sebep olanlarla ilgili karşı hakkımızı kullanacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Buraya gelen müfettiş yanlış, bilinçli ve tehditle aldığı ifadelerle bu meclisin yüce üyelerine bir görüş beyan etmiştir. Günü geldiğinde bunun karşılığı mutlaka dava açılarak, yargı süreci başlatılarak yerine getirilecektir. Müfettişin söylediği doğruysa buyursun gelsin burada başkan olsun, meclis üyelerinin yerine otursun. Müfettiş müfettişliğini yapacak, biz de görevimizi yapacağız.

"GÜNÜ GELDİĞİNDE HESABI BEN SORACAĞIM"

Yaptıkları işten emin olduklarını söyleyen Alim Işık, 4 yıllık görev süreci boyunca 15-16 müfettişin geldiğini söyledi. Işık, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

"Yıllarca burayı unutan müfettişler biz belediye başkanı olur olmaz geldiler. Kimlerin ne yaptığını sizler de çok iyi biliyorsunuz, bizler de çok iyi biliyoruz. Belediyeyi denetlemeye gelen müfettiş belediyede denetler. Başka bir kamu kuruluşunda oda bularak buradaki memurları, işçileri çağırıp orada tehdit edenlerle hesabı ben soracağım günü geldiğinde. Belediyeye iyi niyetle denetime gelen bir müfettiş önce belediye başkanına gelir, buradaki denetim için ayırdığımız ofise oturur, istediği evrakı denetleyebileceği gibi istediği kişiyle görüşür. Ama belediye başkanının haberi bile olmadan başka bir kamu kurumunda mesken tutup da buradan belediye çalışanlarını ayağına çağırıp tehdit ederek ifade alan müfettişle hesabı ben göreceğim. Merak etmeyin, yargı süreci devam eden bir konuyla ilgili şu anda bu kadar konuşabiliyorum. Sonuçlarını da göreceksiniz. Müfettiş o gün orada olur veya olmaz, ama yaşadığı sürece bir vatandaş olarak anayasal hakkımızı kullanacağımızı herkesin bilmesini isterim. Yargı konusu her kurumda var, biz de olacak ama herkes işini doğru yapacak. Öyle tehditle ifade almak kimsenin hakkı da haddi de değil, müfettiş dahi olsa. Biz de onun mücadelesini vereceğiz."

MHP\'li Kütahya Belediye Başkanı Işık: "Buraya Gelen Müfettiş Yanlış, Bilinçli ve Tehditle Aldığı İfadelerle Meclis Üyelerine Bir Görüş Beyan Etmiştir"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel MHP'li Kütahya Belediye Başkanı Işık: 'Buraya Gelen Müfettiş Yanlış, Bilinçli ve Tehditle Aldığı İfadelerle Meclis Üyelerine Bir Görüş Beyan Etmiştir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement