Milas, Dünyanın En Büyük Fuarında Tanıtılıyor - Son Dakika
Yerel

Milas, Dünyanın En Büyük Fuarında Tanıtılıyor

Milas, Dünyanın En Büyük Fuarında Tanıtılıyor

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan Berlin ITB fuarında ikinci yurtdışı Milas tanıtımı, Türkiye standı içinde Milas masasında yapılıyor.

09.03.2012 13:53

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan Berlin ITB fuarında ikinci yurtdışı Milas tanıtımı, Türkiye standı içinde Milas masasında yapılıyor.

Milas, turizm değerlerini ön plana çıkararak turizm gelirlerinden de pay almayı amaçlıyor. Milas 2012 yılı Ocak ayında,

Milas Turizm Altyapı Hizmet Birliğinin katkılarıyla, ilk kez yurtdışında turizm fuarında Hollanda Utrecht Turizm Fuarında, Türkiye standında Milas masası kurmuştu. 7-11 Mart 2012 tarihleri arasında yapılacak olan, Dünyanın en büyük turizm fuarı olan Berlin ITB fuarında İkinci yurtdışı Milas tanıtımı, Türkiye standı içinde Milas masasında yapıyor.

Milas Masasında, Milas ve beldelerini kapsayan broşür ve tanıtım ve promosyon malzemeleri ve Milas heyetiyle tanıtım yapılıyor.

Milas Köylere Hizmet götürme, Çevre koruma ve turizmi Geliştirme birliği ve Milas Turizm ve Altyapı Birliği'nin işbirliği ile fuar giderleri karşılanıyor. Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ve İl Genel Meclisi Üyeleri Yusuf Esen ve Halil Mutlu, Milas-Bodrum Havalimanı Turizm Danışma Sorumlusu Mehtap Yıldız ve Almanca-İngilizce Profesyonel turist rehberi Gönül Bıdık,

Milas masasında yer alan katılımcılar arasında yer alıyor.

Ören Belediye Başkanı Kazım Turan ve Ören Silvanus Otel Müdürü Harun Hasoğlu da fuara katılan isimler arasında.

7 Mart 2012 tarihinde yapılan açılışta Milas standını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ziyaret etti. Ziyareti sırasında özellikle Hekatomnos mezarına değinerek "Milas kısa süre içinde çok iyi yerlere gelecek " dedi. Milas standını ziyaret eden Bakan Günay'ın heyetinde, Kültür ve Turizm Müsteşarı Özgür Özaslan, Müzeler Genel Müdürü ve eski Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı da yer aldı. Muğla Valisi Fatih Şahin birkaç kez Milas standını ziyaret etti.

BERLİN FUARI NEDEN ÖNEMLİ?

Son yıllarda Milas'ta tarihi ve doğal değerleri ön plana çıkarma çalışmaları fuarda profesyonellere ve gazetecilere anlatılarak, bölgenin cazibe merkezleri arasında yer alması için çalışmalar yapılıyor. Özellikle Kültür Turizm Bakanlığının uluslararası platformda tanıtım afişlerinde kullanılan Hekatomnos Lahdi Arkeopark Projesi'ndeki olumlu gelişmeler, Çöllüoğlu Hanı ve Arasta'nın restorasyonu, Baltalı Kapı ve çevresinin sağlıklaştırılması çalışmalarının hızlı bir şekilde devam etmesi, tanıtım faaliyetlerinin hızlandırılmasına neden oldu.

Milas'ın alternatif turizm alanında, kültür turizmini ön palan çıkararak tanıtım yapıyor. Özellikle Hekatomnos Mezarı hakkında verilen bilgiler büyük ilgi gördü. Yabancı gazeteciler, 2013 yılı için hazırlayacakları rehber kitaplarında Milas'ın yer alması için çalışma yapacaklar.

2011 yılında 111 bin profesyonel ve 170 bin ziyaretçinin geldiği Berlin ITB fuarı, turizm endüstrisini elinde tutan bir fuar niteliğinde. Fuarda ziyaretçiler, müşteriler ve profesyoneller bir araya geliyorlar.

Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen Uluslararası Turizm Borsası, diğer adıyla ITB Berlin Fuarı,

188 ülkenin turizm sektöründeki temsilcilerinin katılımıyla,

7- 11 Mart tarihleri arasında açık olacak. Bu yıl fuar 46'ncı kez düzenlen fuara; tur operatörleri, oteller, uçak şirketleri, online rezervasyon yapan internet siteleri,

başta olmak üzere 11 bin 163 firma, kuruluş, bakanlık, yerel yönetim ve turizm örgütleri katılıyor.

Fuarın ilk üç günü turizm profesyonellerine, son iki günü de tatilcilere açık olacak. 2012 sezonuna öncelik sözleşmelerin imzalandığı ve aslında borsa niteliğinde olan fuar, turist kabul eden şirketlerle, turist gönderen tur operatörlerinin pazarlıklarına sahne oluyor.

ŞEHİR BÜYÜKLÜĞÜNDE FUAR: 160 BİN METRE KAREDE 26 SALON

Almanya'nın Başkenti Berlin'deki Messe adı verilen fuar alanı toplam 160 bin metre karelik 26 salondan oluşuyor. Berlin Fuar alanının büyüklüğü nedeniyle, salonlar arasında ücretsiz dolmuş seferleri yapılıyor. İspanya, Yunanistan, İtalya, Mısır gibi Akdeniz çanağında iddialı ülkelerin en az 2'şer bin metrekarelik stantlar kurduğu fuarda Türkiye, 3 bin 79 metrekarelik bir alanda tanıtım yapıyor. Türkiye'nin turizm çeşitlilikleri ve konaklama tesisleri tanıtılıyor. Fuarın en renkli ülkelerinden biri uzun yıllardan beri olduğu gibi yine Türkiye olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kiraladığı alanda, bölgeler bazında tanıtıma ağırlık veriliyor. Bakanlığın kiraladığı alanda bölgeler ayrı ayrı stantlar kurarak tanıtım çalışması yapacak. Milas standı da Türkiye standında yer alıyor.

7 BİN GAZETECİ BEKLENİYOR

İlk üç günü yalnızca turizm profesyonellerine, son iki günü de tatilcilere açık olan fuarı 110 bini turizm profesyoneli olmak üzere yaklaşık 170 bin kişi gezmesi bekleniyor. Bu yıl 100 civarında ülkeden 7 bin gazetecinin fuara katılması bekleniyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas, Dünyanın En Büyük Fuarında Tanıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement