Milletvekili Aydemir: "Ak Parti Var Oldukça Efkan Ala Her Zaman Ön Planda Olacaktır" - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Aydemir: "Ak Parti Var Oldukça Efkan Ala Her Zaman Ön Planda Olacaktır"

Milletvekili Aydemir: "Ak Parti Var Oldukça Efkan Ala Her Zaman Ön Planda Olacaktır"

Ak Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne ait kafe 25’ de düzenlenen basın toplantısına Ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ile teşkilat mensupları katıldı.

07.09.2016 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne ait kafe 25' de düzenlenen basın toplantısına Ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ile teşkilat mensupları katıldı.

Gündeme dair konular üzerine yapılan açıklamaların ana maddesini Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan Yeni Ekonomik Teşvik Paketi ile FETÖ yapılaşması ile ilgili mücadele oluşturdu.

Ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt 15 Temmuz darbe kalkışmasının püskürtülmesinde basının büyük rol oynadığını, ülkenin bütün katmanlarıyla birlikte darbeye karşı bir duruş sergilendiğini söyledi.

Demokrasi nöbetlerinin Türk Milleti'nin yüce gönüllülüğünü ortaya koyduğuna vurgu yapan Yeşilyurt, 'Bu manada başta Erzurumlu hemşerilerimiz olmak üzere milletimize şükranlarımızı sunuyoruz' dedi.

TRT'yi ele geçirmekle, Meclisi, Beştepeyi bombalamakla darbe yapacağını sanan gafillerin hesabının tutmadığını, Yüce Mevla'nın da bir hesabının olabileceğini düşünemediklerini ifade eden Yeşilyurt, milletin darbeye karşı boyun eğmediğini söyledi.

Darbecilere karşı 141 şehit verildiğini 2000 den fazla kişinin yaralandığını, gazi olduklarını anımsatan Yeşilyurt, 'Biz ne şehitlerimizi ne de gazilerimizi unutmuş değiliz. Şehitlerimize hükümetimiz tarafından yakınlarına maaş bağlanmıştır. Bu manada Erzurum'da da 3 şehidimizin yakınına da maaş bağlanmıştır. Milletvekilimiz İbrahim Aydemir ve Teşkilatımızla birlikte Şenkaya'ya giderek şehit ailelerine gerekli evrakları vereceğiz' diye konuştu.

FETÖ temizliği

Darbe kalkışması sonrası Kamu kurum ve kuruluşlarından bir FETÖ temizliği başladığını anlatan İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, şunları söyledi: 'Bu temizliği yaparken en dikkat ettiğimiz nokta yaşın yanında kurunun da yanmamasıdır. Bu konuda çok dikkat edilmesi arzusundayız. Vatandaşlarımızdan bize gelenler oluyor. Gözaltına alınanlar ve açığa alınanlar için (Bunların bu örgütle alakaları yok) diyorlar. Şundan herkesin emin olmasını istiyoruz. Bizim Yargıya müdahale etmemiz asla söz konusu değildir. Ama biz biliyoruz ki yargı suça karışanlar ile karışmayanları ayıracaktır. FETÖ ile ilgisi olmayanlar geri dönecektir. Ama FETÖ ile ilgisi olanlar, Millete ihanet edenlerle mücadelemiz devam edecektir.'

Teşvik Paketi

İl Başkanı Fatih Yeşilyurt Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Yeni Ekonomik Teşvik Paketine de değindi.

Yeşilyurt, 'Erzurum dahil 5 bölgede ciddi yatırımlar olacak. Taslak daha yeni. İler ki günlerde teşvik paketi daha da netleşecek. 62 milyar lira bir yatırım söz konusu. Erzurum bu paydan önemli bir miktar alacaktır.' diye konuştu.

Yeşilyurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e de teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesi'nin Erzurum'a tarihe yolculuk yaptırdığını, Kanuni Sultan Süleyman'ın Erzurum'a geliş yıldönümünü törenlerle kutladığını söyledi.

Sultan Süleyman'ın şehrin imarı manasında ilk talimatları verdiğini de anımsatan Yeşilyurt, 'Anlamlı bir törendi. Geçmişle geleceği buluşturan bir projeydi. Genç nesillere anlatılması anlamında önemli bulduğumu söylemek istiyorum' dedi.

Aydemir: "Erzurum'da artık yeni teşvik paketinde yerini almıştır"

Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ise basın toplantısında yaptığı konuşmada açıklanan yeni teşvik paketinden söz etti.

Aydemir '14 yılda Ak Parti Erzurum'a 14 milyar lira yatırım yapmıştır. Yeni Teşvikte ise 62 milyar lira yatırım söz konusudur. Öyle zannediyorum ki bunun 10 milyar lirası daha Erzurum'a gelecektir.

Erzurum'un kalkınması için bütün arkadaşlarımızla birlikte bir mücadelenin içindeyiz. Önceki açıklanan teşvikte Erzurum'u yer almaması konusunda bize iletiler vardı. Ama şimdi görüyoruz ki Erzurum'da artık yeni teşvik paketinde yerini almıştır.

Erzurum hak ettiği noktayı yakalayacaktır. Tarım ve Hayvancılık başta olmak üzere turizm de ve diğer ekonomik değerler konusunda yeni teşvikten yararlanacaktır. ' dedi.

15 Temmuz Türk Milleti için miladi tarihtir

İbrahim Aydemir 15 Temmuz tarihinin Türk Milleti için önemli bir tarih olduğuna vurgu yaptı. Aydemir, millet için artık bundan böyle 15 temmuz öncesi ve sonrasının olduğuna değindi.

Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü: '17-25 Aralık'ta Cumhurbaşkanımız bu yapılanmayı görmüş ve işaret etmişti. Ta o tarihte 15 Temmuz'u işaret etmişti. FETÖ yapılanması bu ülkede Genel Kurmay Başkanını 3 yıl hapse attırmıştır. Yalanlarla, dolanlarla birçok kişiyi tutuklatmıştır. Bu ihanet şebekesi devleti ele geçirmenin hesabına girmiştir.

Darbe kalkışması bunun bir ifadesidir. Hesaplar tutmamış Allah bu Millet'i korumuştur. Milletimiz tek yumruk haline gelmiştir. Darbeye karşı ölüm kalım mücadelesi verilmiştir.

Şimdi ülkede bir FETÖ temizliği başlamıştır. Türk Adaleti FETÖ ile bağı olanlarla olmayanları ayıracaktır. Devletin istihbarat birimleri kimlerin hangi örgütle bağı olduğunu belirlemişlerdir. Yargıya müdahalemiz söz konusu değildir. Adalet tecelli edecektir.

Olağanüstü hal ortadan kalktığında göreceğiz ki toplum büyük bir nefes almış olacak. FETÖ yapılanması ortadan kalkacaktır.

Efkan Ala yiğit biridir

İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ile ilgili son günlerde spekülatif sözler ortaya atıldığına değinen İbrahim Aydemir,Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Efkan Ala ile ilgili sözleri net ifadelerdir. Efkan Ala nitelik abidesidir. İyi bir siyaset ve devlet adamıdır. Onun yiğitliğine, devlet adamlığına hepimiz şahitlik etmişiz. Ak Parti var oldukça Efkan Ala her zaman ön planda olacaktır. PKK ile olsun FETÖ yapılanmasıyla olsun ortaya ciddi bir mücadele koymuştur. ' diye konuştu.

Aydemir, FETÖ'nün PKK ile işbirliği yaptığını, Türkiye'nin bütün yasal olmayan örgütlerle mücadele içerisinde bulunduğunu, Suriye 'de hedeflenen bölgenin DEAŞ'tan temizlendiğine, Dünyada hiçbir gücün kısa sürede yapamadığı başarıyı Türk Ordusu'nun elde ettiğini de sözlerine ekledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Aydemir: 'Ak Parti Var Oldukça Efkan Ala Her Zaman Ön Planda Olacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement