Milletvekili Seçimlerine Doğru - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Seçimlerine Doğru

CHP Rize milletvekili adayı Kenan Bıyık, eski başbakan bağımsız Rize milletvekili Mesut Yılmaz'ın iznini alarak CHP'de siyasete girdiğini söyledi.

26.04.2011 12:52

CHP Rize milletvekili adayı Kenan Bıyık, eski başbakan bağımsız Rize milletvekili Mesut Yılmaz'ın iznini alarak CHP'de siyasete girdiğini söyledi.

CHP Rize milletvekili adayları Kenan Bıyık, Başar Cumbur ve Hatice Nesrin Sarı, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde basın toplantısı düzenledi.

Bıyık, burada yaptığı konuşmada, Anavatan Partisi'nde siyasete başladığını belirterek, "Siyasete başladığım yıllarda CHP kapatılmıştı. Ben de Turgut Özal'ın bir konuşması ile Anavatan Partisi'nde siyasete girdim. Hayatımda iki partiye üye oldum. Anavatan Partisi, diğeri de CHP'dir. AK Parti'de aday adayı oldum, ancak kendi isteğimle üye kaydı yaptırmadım. Belki partide adaylığım nedeniyle üye yapmış olabilirler, ancak bu kendi isteğimle değildir. Bu spekülasyonların ortadan kalkmasını istiyorum" dedi.

Bundan sonra ömrümün sonuna kadar CHP'de siyaset yapacağını ifade eden Bıyık, "Uzun süredir siyasetin içerisindeyim. Yapılacak genel seçimlerde CHP bizi davet etti. 'Rize'nin size ihtiyacı var CHP'de siyaset yapar mısınız' dediler. Eski başbakan Mesut Yılmaz'ın iznini alarak CHP'de siyasete girdim. Mesut bey, dürüstlüğü ve kişiliği ile örnek aldığım bir insandır. Bana, her zaman yanımda olacağını söyledi. Bu şekilde yola çıktım. Mesut Yılmaz ile birlikte belediye başkanlığı seçimlerinde 20 bin oy aldım. Çok az bir farkla yenildim. Şimdi Rize'de Fındıklı'dan İkizdere'ye kadar herkesten emanet oy istiyorum. Bir de bizi denesinler" diye konuştu.

Rize'de 675 sivil toplum örgütünün yarısının siyasallaştığını iddia eden Bıyık, şöyle devam etti:

"Siyasiler sivil toplum örgütlerinden ellerini çekmeli. Adil bir yarış olmalı. Rize'de seçim CHP ile AK Parti arasında geçecektir. MHP, SP ve diğer partiler buna alınmasın. Biz her zaman doğruları savunacağız. İktidar gücü kullanılarak sivil toplum örgütleri yönlendirilmemeli. Bu siyasi oyun bozulmalı. Rize'nin muhalefete ihtiyacı var. "

Başar Cumbur ise halkın yoksulluğa alıştırıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Yoksulluğu kullanıyorlar. İnsanların manevi değerleri ile oynuyorlar. Yoksulluğa çare aramak yerine yoksulu kendilerine muhtaç ediyorlar. Bu kaderimiz değil. Yoksulluğun ortadan kalkması ve manevi değerlerimizi yeniden kazanmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Nesrin Köse, CHP'nin çare olduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Eğitimden sağlığa kadar her alanda yapılacak yenilikler CHP ile yaşanacaktır. Bugün gelinen noktada CHP çaredir. Herkesin bu seçimde çok iyi düşünmesi, boş vaatlere kanmaması gerekir. Bu seçim Türkiye'nin önünü açacaktır. "

- RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Seçimlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement