Nazilli'de Dezavantajlı Çocuklar Fair Play'i Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Dezavantajlı Çocuklar Fair Play'i Öğreniyor

Nazilli\'de Dezavantajlı Çocuklar Fair Play\'i Öğreniyor

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilçedeki dezavantajlı çocuklar üzerinde 2010 yılında başlattığı 'Sporla yaşa' projesinin 3. etabı başladı.

22.11.2012 11:44  Güncelleme: 11:43

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilçedeki dezavantajlı çocuklar üzerinde 2010 yılında başlattığı 'Sporla yaşa' projesinin 3. etabı başladı.

3. Etapta Milli Olimpiyat Komitesi ile işbirliği yapan Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, proje kapsamındaki çocukları Milli Olimpiyat Komitesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komite Başkanı Bilal Porsun, Milli Olimpiyat Komitesi Sayman Üye Oktar Tertemiz, Spor Yazarı-Eski T.S.Y.D. Başkanı Esat Yılmaer, Spor Yazarı Murat Ağca ve tanıtım ekibi çocukları hem bilgilendirdi hem de eğlendirdi. 244'ü erkek olmak üzere toplam 344 dezavantajlı çocuğun, mücadeleci olimpiyat kültürünü, çevre ve beslenme alışkanlıklarını öğrenmesini ve fair play ruhunu geliştirmeyi amaçlayan proje sayesinde suça meyilli çocukların topluma geri kazandırıldığını ifade eden Başsavcı Doğan Kaya; "Her şekilde mağdur olma riski altında bulunan çocukları çevrenin olumsuz etkilerinden uzaklaştıracak ve topluma entegre olmasında yardımcı olacak alternatif ortam hazırlamak ve çocukların psikolojik, sosyal, kültürel ve kişisel gelişimleri açısından ihtiyaç duydukları alanlarda ilgili resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğimiz sürüyor" dedi.

TFF DESTEKLİYOR

Nazilli Belediye Tiyatro Salonunda yapılan etkinlikte konuşan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, proje hakkında yaptığı açıklamada; "01 Aralık 2012 tarihi itibari ile başlayacak olan, T.F.F.'ninde destek vereceği projenin 3. etabına 244 erkek ve 100 kız olmak üzere toplam 344 öğrencimiz katılacaktır. Proje çalışmalarında gördüğümüz en somut sonuç; çocukların kurallar bütünü olan spor dallarında aldıkları eğitimin günlük yaşantılarına olan olumlu etkileridir. Proje katılımcısı çocuklar kendileri için sağlanan bu fırsatı olumlu yönde değerlendirmişler ve okul başarıları, aile ilişkileri ve topluma uyum süreçleri gibi her alanda kendilerinin de neler yapabileceklerini göstermişlerdir. Suçun faili ya da mağduru olma konusundaki bu farkındalıkları projenin temel amacını da hepimize göstermiştir."

TÜRKİYE'DE İLK VE TEK TESCİLLİ PROJE

Başsavcı Kaya açıklamasını sürdürerek; "Çocukların sosyal ve bedensel gelişimlerini sağlamak, suç kavramı hakkında farkındalık kazandırarak suçlu davranışlardan uzak durmalarını sağlamak amacıyla hem erkek hem de kız çocuklarına yönelik yapılan 'Sporla Yaşa' projemiz, Türkiye'de ilk olma özelliğini taşımakla beraber Nazilli 4. Noterliği tarafından 17.01.2012 tarih ve 251 yevmiye numarası ile Cumhuriyet Başsavcılığımız adına tescil edilmiştir. Kendi adımıza tescil edilen projemizin logosunun olması da projeye katılan çocuklarımızın aidiyet duygusunu, topluluk olma bilincini geliştirmiş ve ilişkileri olumlu yönde etkilemiştir."

Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediyesi, Nazilli Ticaret Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Koruma Kurulu üyelerinin desteği ile başarıya ulaştıklarını ifade eden Başsavcı Kaya; "Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığımız, Nazilli'deki kurumların birlikte uyum içinde çalışarak neler yapılabilecekleri göstermiş ve Türkiye genelinde kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışmasına örnek uygulamalar sergilemiştir. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Bölüm Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan ve ilk iki etabı tamamlanıp 3. etap çalışmaları devam eden 'Sporla Yaşa' projesindeki amacımız; Nazilli'de yaşayan dezavantajlı (suça sürüklenen ve suça sürüklenme ihtimali olan) çocukların sosyal ve bedensel gelişimlerini sağlamalarına katkıda bulunmayı, suç kavramının toplum üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin neden ve sonuçları ile ilgili rehberlik hizmetleri sunmayı, suç işleme oranının yüksek olduğu mekanlardan uzaklaştırmayı, çocuklarda suç kavramı hakkında farkındalık yaratarak suçlu davranışlardan uzak durmayı, sporun kendilerine sağladığı bireysel katkıların sonunda daha sosyal ve toplum içinde aktif, katkı sağlayan birer birey olmayı ve kurs sonunda eğitim kurumlarına yönlendirmeyi sağlamaktır. Toplumumuzun sosyal, ekonomik ve kültürel yapısındaki değişim sürecine paralel olarak korunmaya muhtaç çocuk sayısında artış olduğu hususu da dikkate alınarak dezavantajlı bölgelerde yaşayan, şehrin sosyal, kültürel ve popüler olanaklarına ulaşmakta güçlük çeken ve içinde bulundukları çevre nedeniyle olumsuz alışkanlıklar edinme ve bu tip alışkanlıklara yönelme, suçun faili ya da mağduru olma riski taşıyan çocukların sosyalleşme süreçlerinin desteklenmesi amaçlanmıştır" dedi.

PROJE KAPSAMINDA YAPILAN ETKİNLİKLER

2010 yılı Eylül ayında başlangıcını yaptığımız projenin 1.etabında 243 öğrenci 15 gurup oluşturulmuş ve futbol, voleybol ve basketbol branşlarında eğitim görmüşlerdir.

2. etabında daha da geliştirilen projemizde 272 öğrenci 18 gurup halinde eğitim görmüş ve yeni eklenen güreş bölümünde Aydın ili kapsamında yapılan müsabakalarda 7 derece elde edilmiştir. Çocukların sosyal ve bedensel gelişimlerinin yanı sıra kültürel etkinliklere de yer verilmiştir.

Bu kapsamda 2 Haziran 2011 tarihinde 30 öğrencinin Türkiye Futbol Federasyonunun İzmir'deki faaliyetlerine katılımı sağlanmıştır.

20-21 Temmuz 2011 tarihinde Eceabat Kaymakamlığının ev sahipliğinde ve rehber eşliğinde 50 öğrencimiz için 2 günlük Çanakkale gezisi düzenlenmiştir.

24-25 Mayıs 2012 tarihlerinde Türk Hava Kurumunun katkılarıyla 46 öğrencimiz için gezi etkinliği yapılmıştır. T.H.K.'nın katkılarıyla hazırlanan bu gezinin 1. gününde Ankara ilinde bulunan kurum tesisleri ile Anıtkabir ziyareti gerçekleştirilmiş, ikinci gününde ise Eskişehir ilindeki Türkkuşu Tesisleri ziyaret edilerek çocukların amatör olarak etkinliklere katılımı sağlanmıştır.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığının da desteği ile projeye katılan 4 öğrenci Polonya'nın Wroclaw kentinde 28 Ağustos - 2 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenen UEFA'nın "HEALTH EUROCAMPS 2012" etkinliklerine katılmıştır. Proje uygulama şekli ve amacı, yapılan bu etkinlikte de ön plana çıkarak Uluslararası platforma taşınmıştır. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Dezavantajlı Çocuklar Fair Play'i Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement