OMÜ'de Kızılay Haftası - Son Dakika
Yerel

OMÜ'de Kızılay Haftası

OMÜ'de Kızılay HaftasıSAMSUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesinde düzenlenen kan bağışı etkinliğinde öğrenciler ve üniversite çalışanları kan bağışında bulundu.

04.11.2019 19:29  Güncelleme: 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OMÜ'de Kızılay Haftası

SAMSUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesinde düzenlenen kan bağışı etkinliğinde öğrenciler ve üniversite çalışanları kan bağışında bulundu.

OMÜ Kızılay Haftası etkinlikleri başladı. 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası çerçevesinde OMÜ Kurupelit Kampüsünde öğrenciler ve üniversite çalışanları arasında farkındalık ve duyarlılık oluşturmaya dönük kan bağışı kampanyasında Türk Kızılayı Samsun Şubesinin kurmuş olduğu çadırda gönüllüler kan bağışında bulundu.

Etkinlikte, Kızılay'ın kan çadırına giren Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, kan bağışında bulunan öğrencilerle sohbet edip gösterdikleri hassasiyetten ötürü kendilerine teşekkür etti. Ardından OMÜ Genç Kızılay Topluluğunun çocuklara yönelik hazırladığı oyuncakların sergilendiği standı ziyaret eden Rektör Bilgiç, burada Kızılaya dair düşüncelerini not kağıdına aktardı. Rektör Bilgiç ve kendisine eşlik edenlerin ziyareti, Türk Kızılayının tarihinin ve yaptığı çalışmaların kadraja yansıdığı fotoğraf sergisi ile devam etti.

Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Rektör Bilgiç, "Kızılay her yerde ve her yerde olduğu gibi bugün de üniversitemizde. Kızılayın yapmış olduğu buna benzer faaliyetlerle hem iyilik yapmak isteyen gönüllü vatandaşlarımıza bu fırsatı sunmuş oluyor hem de bu sayede elde edilen kanlarla bir sürü cana can katıyor. Bu faaliyetlerde burada öğrencilerimizde katılıyor ve Genç Kızılay Kulübü de yer alıyor. Gençlerimizin aynı zamanda bu sosyal sorumluluk projesinde yer alması onların gelecekte de güzel projelerde yer alacağının göstergesidir. Kızılay sadece kan alıp kan verme işiyle uğraşmıyor bunun dışında da nerede muhtaç varsa giydiriyor, yediriyor ve nerede mazlum varsa onların yanında yer alıyor. O nedenle Türk Kızılayı çok büyük işler başarıyor. Sadece ülkemiz sınırları içerisinde değil dünyanın her yerinde bu yardımların peşinde koşuyorlar" dedi.

Rektör Bilgiç'in ziyaretinden çok mutlu olduklarını belirten Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel, "Bir müjde vermek istiyorum. Yukarıda sosyal tesislerde güzel bir yer bize tahsis ettiler. Biz şuan oranın onarımına başladık ve inşallah yakında bitecek. Sayın Rektör belki Türkiye'de bu alanda çok iyi bir şekilde bir çalışma başlattı. Orada biz üniversite içerisindeki gençlere eksik olan ne düşünüyorlarsa o konuda katkıda bulunacağız. Giysi olur herhangi bir istekleri olur onlarla ilgili o alanda çalışmalar yapacağız. Ben ondan dolayı Rektör'ü kutluyorum" diye konuştu.

'OMÜ'nün Kanında Hayat Var'

Genç Kızılay Samsun İl Başkanı Halit Karataş etkinliklere yoğun ilgi olduğunu belirterek, "Bugün Genç Kızılay gönüllüleri ile beraber Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında 'OMÜ'nün Kanında Hayat Var' kampanyasını başlattık. Bugün burada sergilediğimiz, mutlu oyuncak atölyemiz, maske atölyemiz ve aynı şekilde kan bağışı kampanyamız var. Arkadaşlarımız ile birlikte etkinlikler başlatıyoruz. Kızılay Haftası'nda şu şekilde etkinliklerimiz oluyor, okullara giderek genç nesillere, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize Kızılay Haftası'nı ve Kızılay faaliyetlerini aşılamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunun farkındayız"

Kalabalık bir grupla kampüsteki kan bağı çadırına gelen Ultraslan Uni Samsun Grubu Temsilcisi Mustafa Olukkaya, "Bugün burada Kızılay standındayız. Ultraslan Uni Grubu olarak sadece bir taraftar oluşumu değil aynı zamanda Türkiye'nin en büyük sosyal sorumluluk örgütlerinden birisi olduğumuzu her fırsatta vurguluyoruz ama gördüğünüz gibi yeri geldiğinde bunu sadece yazmakla kalmayıp fiiliyata dökmeye çalışıyoruz elimizden geldiğince. Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunun farkındayız. Bugün de burada arkadaşlarımızla birlikte aslanlar gibi kan veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ), toplumsal sorumluluk ilkesi gereğince 2019 Kızılay Haftası kapsamında Türk Kızılay Samsun Şube Başkanlığı ile Türk Kızılay Gençlik Şubesi iş birliğiyle gerçekleştirdiği kan bağışı etkinliği, farkındalığa hizmet ediyor. Etkinlikte ayrıca üniversitenin Genç Kızılay Topluluğunun Oyuncak Atölyesi Projesi doğrultusunda kurmuş olduğu stantta, ihtiyacı olan ilkokul öğrencileri için Üniversiteli gençlerin el emeği oyuncaklar sergilendi. Üniversitelilerin, Samsun esnafından temin ettiği kumaşlarla ürettiği oyuncaklar, ihtiyacı olan minik öğrencilere teslim edilecek.

Kan bağışı kampanyası kapsamında, bunların yanı sıra yine Genç Kızılay Topluluğunca hazırlanan "Benim için Kızılay Köşesi"nde Üniversitede öğrenim gören gençlerin Kızılay hakkındaki görüşlerine yer verilirken, İlkadım Baruthane Ortaokulu öğrencilerinin çizmiş olduğu resimler de katılımcıların ilgisine sunuldu.

OMÜ'nün Kurupelit Yerleşkesinde bulunan Öğrenci Yaşam Merkezindeki etkinliğe; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulamaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Türk Kızılay Samsun Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Ali Bulut, Türk Kızılay Samsun Şubesi Kadın Kolları Başkanı Hanife Papila, yetkililer ve öğrenciler iştirak etti.

OMÜ\'de Kızılay Haftası
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel OMÜ'de Kızılay Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement