Özdağ'dan Sart'ta Uluslararası Kültür Festivali Önerisi - Son Dakika
Yerel

Özdağ'dan Sart'ta Uluslararası Kültür Festivali Önerisi

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a Salihli'nin Sart beldesinde uluslararası kültür festivali yapılması önerisinde bulunduğunu bildirdi.

04.08.2012 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a Salihli'nin Sart beldesinde uluslararası kültür festivali yapılması önerisinde bulunduğunu bildirdi.

Özdağ, Manisa İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilen arazi üzerinde inşa edilecek "Manisa Anemon Arkeoloji ve Etnografya Müzesi"nin yapımını üstlenen işadamı İsmail Akcura'yı Bozköy Mahallesi'nde bulunan evinde ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada, Manisa'nın kültür turizmi açısından önemli bir kent olduğunu dile getiren Özdağ, bu açığa çıkaracak projelerin hayata geçirilmeye başlandığını ifade etti.

Özdağ, bu kapsamda kendisinin de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile de paylaştığı bir proje hazırladığını ve Lidya Uygarlığı'na başkentlik yapan Sardes antik kentinin bulunduğu Salihli'nin Sart beldesinde uluslararası kültür festivali yapılmasını önerdiğini belirtti.

İncil'de adı geçen 7 kilisenin tamamının Türkiye'de, 3'ünün de Manisa'da bulunduğuna işaret eden Özdağ, şunları kaydetti:

"Sart'ta uluslararası kültür festivali yapalım. Festival kapsamında Hristiyan batı dünyasının, Rusya'nın, Avrupa'nın, Amerika'nın arya üstatlarını burada buluşturalım. Bizden de İslam aleminin üstatlarını getirelim, onlar da ilahi söylesinler. Dünyadaki merkez bankaları başkanlarını da davet ederek paralarını sergileyelim. İlk madeni para burada basıldı. Herkes kendi madeni parasının hikayesini anlatsın burada. Kültür ve Turizm Bakanımız, projeye,

'yarısı bana, yarısı sana ait' diyerek olumlu cevap verdi. Ben de kabul ettim. Maliyetine de ortak katlanacağız. Bütün işadamlarımıza ziyaret gerçekleştireceğim. Bakanlık fon oluşturacak ve katkıda bulunacak, işadamları da paralarını bu fona yatıracak."

Özdağ, İsmail Akçura ile birlikte yapımı devam eden Nihal Akçura Turizm Otelcilik Meslek Lisesi inşaatını da inceledi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Özdağ'dan Sart'ta Uluslararası Kültür Festivali Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement