Polis Memurunun Uyuşturucuyla Örnek Mücadelesi - Son Dakika
Yerel

Polis Memurunun Uyuşturucuyla Örnek Mücadelesi

Bilişim suçları uzmanı ve bağımlılık danışmanı polis memuru İsa Altun, yazdığı kitaplarla da suç ve suçlularla mücadele ediyor.

23.09.2015 11:12

MÜSLÜM ETGÜ - Bilişim suçları uzmanı ve bağımlılık danışmanı polis memuru İsa Altun, yazdığı kitaplarla da suç ve suçlularla mücadele ediyor.

Yaklaşık 23 yıllık polis memuru Altun, 1997 yılında Gaziantep'te görev yaptığı dönemde kollarında vefat eden bir gencin "Ne olur gençleri bu zehirden kurtarın" vasiyeti üzerine kişisel olarak uyuşturucuyla mücadeleye başladı.

Bu süreçte başta öğrenciler olmak üzere birçok kurum çalışanına uyuşturucu konusunda konferans veren Altun, mesleki tecrübe ve yaşadıklarını kitaplaştırdı.

Deneyimlerini paylaştığı "Bir kereden çok şey olur", "Kod adı beyaz ölüm" ve "Benim çocuğum kullanmaz-bonzai" adlı kitapları okuyucularıyla buluşturan polis memuru, gazete kupürleri ve karikatürlerder oluşan "Uyuşturucu vahşeti" isimli sergi de açtı.

Altun, şimdi ise "Ortam sanal olsa da suç gerçektir" adını verdiği kitabını okuyucularla buluşturmaya hazırlanıyor.

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görev yaptığı Kahramanmaraş, Antalya, Gaziantep, İstanbul ve Mersin'de "Bir genci bile kurtarsam yeter" sloganıyla uyuşturucuyla mücadeleye başladığını söyledi.

Altun, uyuşturucunun gerçek yüzünü anlatmak adına Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki eğitim kurumlarında ücretsiz seminer ve paneller düzenlediğini, yerel ve ulusal televizyonlarda programlara katıldığını ve ulusal bir gazetede haftada 2 gün köşe yazısı yazdığını bildirdi.

34 genci uyuşturucudan kurtardı

Yazdığı kitaplarının masraflarını mesai arkadaşlarının katkılarıyla karşıladığını aktaran Altun, "Kitaplarımı görev yaptığım Bakırköy Adliyesinde suça sürüklenen çocuklara ve katıldığım programlarda vatandaşlara hediye ediyorum. Bugüne kadar 34 gencin uyuşturucu maddeyi bırakmasını sağladım, bu da benim için paradan daha kıymetli" dedi.

Altun, uyuşturucuyla mücadelenin yanında Bakırköy Adliyesinde girdiği duruşmalarda yaşadığı ve gördüğü bilişim suçlarıyla ilgili olayları da kitaplaştırdığını belirtti.

"Hırsızlar artık evlere ekrandan giriyor"

Yeni kitabının önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacağını vurgulayan Altun, "Telefonla dolandırıcılığın yerini, bilgisayar üzerinden dolandırıcılığa bıraktı. Hırsızlar artık evlere kapı ve pencere yerine ekrandan giriyor" ifadesini kullandı.

Denizdeki pozunu sosyal medyada paylaşan bir vatandaşın evini soyulmuş olarak bulması halinde "Bilmelidir ki birileri bizi gözetliyor" diyen Altun, internetten en çok çocuklar ve kadınların mağdur edildiğini söyledi.

Çocukların sosyal medyada gizlilik ayarlarını bilmediğini ve bazılarının ev adresi ve ev telefonlarını dahi paylaştığını aktaran Altun, bilgisayarların çocukların odalarından çıkarılması gerektiğini ifade etti.

"Beyaz yaka suçlar" dedikleri bilişim suçlarında patlama yaşandığını aktaran Altun, şöyle konuştu:

"Sosyal medyadaki artış hırsızların iştahını kabartıyor, 77 milyon nüfuslu ülkemizde 37,7 milyon kişi aktif internet kullanıyor. Ülkemizde ayrıca 40 milyon sosyal medya hesabı var. Akıllı telefon kullanımın yaygınlaşmasıyla sosyal ağların ve internetin mobil üzerinden kullanımı da arttı."

Mücadelesi karşılıksız kalmadı

Altun, çalışmalarından dolayı 1999 yılında 160 ülkede temsilciliği bulunan Uluslararası Genç Girişimciler Organizasyonu tarafından "Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı" dalında ödül aldı. 2000 yılında çocuklara, gençlere ve ailelere yönelik uyuşturucuya karşı bilinçlendirme çalışmalarından dolayı dönemin Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican tarafından "yılın polisi" seçildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polis Memurunun Uyuşturucuyla Örnek Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement