Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bizim için Edirne çok değerli ama Hakkari de bir o kadar değerlidir.

12.04.2015 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bizim için Edirne çok değerli ama Hakkari de bir o kadar değerlidir. Hakkari'nin taşı toprağı, Hakkari'nin her sokağı bu millete aittir. Hakkari üzerine bir başkaları hesaplar yaptığı gün Edirne topyekun Hakkari'dedir orada ay yıldızlı bayrak dalgalanacaktır" dedi.

Müezzinoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen AK Parti Edirne İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin milletin partisi olduğunu söyledi.

AK Parti'nin 78 milyon ülke insanının partisi olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bizim için Edirne çok değerli ama Hakkari de bir o kadar değerlidir. Hakkari'nin taşı toprağı, Hakkari'nin her sokağı bu millete aittir. Hakkari üzerine bir başkaları hesaplar yaptığı gün Edirne topyekun Hakkari'dedir orada ay yıldızlı bayrak dalgalanacaktır. Dolayısıyla Edirne'den Hakkari'ye bu ülkenin her insanına her karışına her vatandaşına sahip çıkan ve milletinin partisi olan bir anlayışla bu siyasi parti kuruldu" diye konuştu.

Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirten Müezzinoğlu, "Başörtülü eşi olan biri Çankaya Köşkü'ne çıkamaz' denildi. Niye çıkamasın?  Başörtülü, engelli biri mi? Tıbbi olarak yani şark çıbanı olan biri mi? Akılla, izanla, vicdanla, değerle neyi izah edebiliyorsunuz ki, 'Eşi başörtülü olan biri cumhurbaşkanı olamaz' diyorsunuz. ve ona birileri gece yarısı muhtıra yayınlıyor. Diyor ki,  'Laiklik konusunda sözde değil, özde laiklik peşindeyiz.' Biz de diyoruz ki sözde demokrasi değil, özde demokrasi, özde milli irade, özde saygı" diye konuştu.

Millete demokrasi ve milli iradenin sözde layık görülemeyeceğini vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Özü itibarıyla ben ne dersem o olur diyeceksiniz, benim bileğim güçlü, benim yumruğum güçlü diyeceksiniz, milleti boksör gibi sağlı sollu abandone edeceksiniz, bankalarını perişan edeceksiniz, hortumlamaları yapacaksınız, birilerini bir gecede milyarder yaparken, milletin yüzde 99'unu bir gecede fakirleştireceksiniz, yok öyle yağma. Çünkü artık AK Parti var ve 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen Recep Tayyip Erdoğan var. Cumhuriyet Halk Partisi ne dedi, o bildirinin altına imzamı atarım dedi. Allah Allah nasıl halkçı partisin, nasıl Atatürkçüsün? Nasıl, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyen Atatürk'ün sözüne 'Egemenlik kayıtsız şartsız ordunundur, medyanındır, sermayenindir, güç odaklarınındır, dış güçlerindir diyebiliyorsun? Sen nasıl halkçı partisin?"

-"Biz millete bedel ödetmeyiz dedik"

Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirerek, "Kılıçdaroğlu, 'Türkiye'de demokrasi yok' diye Merkel'e Türkiye'yi şikayet etti. Sonra kaderin cilvesi 5-6 ay sonra benzer olaylar Hamburg'da oldu. Hamburg'da kültür merkezinin kapatılmasına karşı sokağa döküldüler ve onların polisi de sokağa dökülenleri ezdi geçti. Ey Kılıçdaroğlu, neredesin, niye Merkel'e mektup yazmıyorsun? Almanya'da demokrasi ne durumda diye niye soramıyorsun?" diye sordu.

Sözle demokrasi, halkçılık ve milli iradenin yanında durulamayacağına işaret eden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sonra ne oldu 367 şartı getirerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kapattılar ve karar alamaz noktaya getirdiler. Bunu, hiç utanmadan CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Anayasa Mahkemesi, bugün utanç duyuyor verdikleri karardan. Hepsi biz bu kararı nasıl verdik, 367 olmadan meclis toplanamaz dediler. Bugün 184 olduğu zaman meclis savaş kararı dahil hepsini görüşebiliyor. Bir cumhurbaşkanı seçimini niye görüşemezsin. Sizin aklınız ermez siz bidon kafalısınız, bu millet göbeğini kaşıyan adamlar. Ben seçilmiş 11 kişiyim. Yanında da CHP var. O getiriyor ben de milli iradenin ümüğünü sıkıyorum denildi. Biz millete bedel ödetmeyiz dedik. Şimdi cumhurbaşkanını da seçti. Haydi bakalım şimdi çıkın ortaya"

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement