Şahinbey Belediyesinden Kanbağışı Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediyesinden Kanbağışı Kampanyası

Şahinbey Belediyesinden Kanbağışı Kampanyası

Geçtiğimiz yıl bir günde tek noktada 2 bin 12 ünite kan toplayarak Türkiye rekoru kıran Şahinbey Belediyesi, bu rekoru elinde tutmak ve kan bağışında rekor sayısını artırmak adına kan bağışı kampanyası düzenledi.

29.04.2013 14:44

Geçtiğimiz yıl bir günde tek noktada 2 bin 12 ünite kan toplayarak Türkiye rekoru kıran Şahinbey Belediyesi, bu rekoru elinde tutmak ve kan bağışında rekor sayısını artırmak adına kan bağışı kampanyası düzenledi.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliğiyle Şahinbey Parkı içerisinde düzenlenen kampanyaya Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet lütfü Akar, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Kemal Akar, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı

Kahraman Güneş, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman destek verdi. İlk olarak protokol kan bağışında bulunarak açılışı yaptılar. Vatandaşlar, Şahinbey Belediye personelleri, Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri de Kızılay çadırlarına gelerek kan bağışına bulundular.

Geçen yıl başlatılan kan bağışı kampanyasında toplanan 2 bin 12 ünite kan bağışının bu yıl daha fazla olması için çalışmaların yapıldığı belirtildi. Bir günde toplanan 2 bin 12 ünite kan ile kan bağışı kampanyasında birinci olan Gaziantep'in elinde bulundurduğu bu rekorun bu yıl daha fazla kan bağışıyla aşmaya çalışılacağı belirtildi.

Kan bağış kampanyasının açış konuşmasını yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşı kan bağışçı yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Gaziantep Valiliğimiz, Kızılay'ımız, Şahinbey Belediyemiz'in ortaklaşa düzenlemiş olduğu bir günde en fazla kan verme rekoru denemesi kan bağışı kampanyasında geçen yıl 2 bin 12 ünite kan toplamıştık. Bu yıl inşallah tekrar burada bu hedefimizi bu rekorumuzu çok daha yukarı taşımak istiyoruz. Bu Gaziantep'in rekoru olacak. İnşallah Gaziantep adını duyurmuş olacağız. En büyük hedefimiz kan bağışçı sayısını artırmak ve çeşitlendirmek. Daha önce hayatında hiç kan vermemiş vatandaşlarımızı da bu kampanyalarla kan bağışçısı yapmak istiyoruz. Bende bir kan bağışçısıyım yıllardan bu yana kan veriyorum. Kan verdiğim zaman kendimi çok daha zihinde hissediyorum, çok daha dinç oluyorum. Bunun insan sağlığına faydası oldukça fazla bunun ötesinde kan ihtiyacı olan bir insana yardımcı olmak kadar güzel bir şey yoktur" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan,hayrın en hayırlısının kan bağışı olduğunu belirterek, "Hayırda yarışmak lazım, bu hayırların en kıymetlisi aslında kandır. Ekonomik varlığı olmayanlar benim neyim var ki diye düşünebilirler. Ama unutulmaması gerekir ki, en kıymetli verilecek metal değer kandır. Ben zaten bir kan vericisiyim 20 yıldır her yıl kan veriyorum" ifadesinde bulundu.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, kan bağışının önemini değinerek, "Başbakanımızın 2005 yılında emriyle kan kampanyasına başladığımızda yani Türkiye'de davranış değişikliği sağlayarak, güvenli, sürekli kan bağışı faaliyetine başladığımız zaman yılda 305 bin ünite kan topladık. Bu yıl geldiğimiz durumda 2012 yılı sonu itibariyle bir milyon dört yüz atmış dokuz bin ünite kan topladık. Bu kan toplama işi Gaziantep ilinde geçerliydi. Gaziantep'te kendisine verilen hedefi yüzde 93'lük bir isabetle tutturdu. Gaziantep'teki

hastanelerin kan ihtiyacını, bizim kan merkezlerimiz karşılıyor. Dolayısıyla Gaziantep'in her hangi bir kan ihtiyacı, dışarıdan getirilecek bir kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Tabi 2012 yılında 2 bin 12 ünite kan toplatarak bir rekora imza atan Gaziantep ilinin topladığı 2 bin 12 ünitesinin ne kadar kıymetli olduğunu bir yıllık bağışlar içerisinde yapılan kan bağış oranına baktığımızda belli olmaktadır. Kan kampanyalarının hepsi çok önemlidir. Ama bu şehirde yapılan kan toplama kampanyaları toplumda kan verme duyarlılığını artırması için çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Kan bağışına herkesin destek olması gerektiğini belirten Gaziantep Valisi Erdal Ata, " Türkiye genelinde kan ihtiyacını karşılamak için canla başla çalışırken Şahinbey Belediyemiz de ilimizdeki kan kampanyalarının öncülüğünü yapmaktadır. Geçen sene düzenlenen kampanyada bir Türkiye rekoru kırıldı 2 bin 12 ünite kan toplandı. Bu kanlar ile binlerce hastamız hayatını kurtardı.1 yılda 680 bin üzerinde vatandaşımız hasta vatandaşımız bu bağışlanan kanlarla sağlığına kavuştu. Yüce dinimizce insanı katletmek cinayeti işlemek ne kadar günahsa can kurtarmak o kadar sevaptır. Dolayısıyla bu kampanyalara bir taraftan inancımız gereği öbür taraftan vatandaşın sağlığına saatine kavuşması için hepimiz destek olması gerekir" diye konuştu.

Vatandaşın elinden geldiği kadar kan bağışı yapması ve organ bağışında bulunması gerektiğini belirten Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, "Bir insan sağlığının ne kadar önemli olduğunu ancak sağlığını kaybettiği zaman anlıyor. Onun için sağlıklıyken elimizden geldiği kadar gerek kan bağışlarıyla gerekse ilerdeki oluşa bilecek vefatlarda organ bağışını yapılması gerektiği herkes tarafından iyi bilinmelidir. Çünkü buda bizim vücudumuzun bir zekatıdır. Nasıl malımızın zekatını veriyorsak vücudumuzun zekatı olarak kabul ediyorum. Ben kan bağışını Gaziantep'teki hemşehrilerimiz ve Türkiye'deki bütün vatandaşlarımız bu konuda kampanyalara katılılar" dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Gaziantep Valisi Erdal Ata'ya plaket takdim etti. Türk Kızılayı Genel Sekreteri Kemal Akar da Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na plaket verdi.

Kan bağışında bulunanlar Şahinbey parkı içerisinde bulunan telefirik, dağ kızağına ücretsiz binebilecekleri ve minyatür alanını ise ücretsiz gezebilecekler. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediyesinden Kanbağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement