Seyahat Sağlığı, Eğitim ve Değerlendirme Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Seyahat Sağlığı, Eğitim ve Değerlendirme Çalıştayı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Seyahat Sağlığı, Eğitim ve Değerlendirme Çalıştayı" Antalya'nın Kemer ilçesinde sona erdi.

16.12.2015 17:47

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Seyahat Sağlığı, Eğitim ve Değerlendirme Çalıştayı" Antalya'nın Kemer ilçesinde sona erdi.

Çalıştayda, havalimanlarındaki sağlık işlemleri, güvenli seyahat, havayolu ile seyahatlerde tıbbi problemler, seyahat sağlığı, seyahat ve hastalıklar, aşılama ve seyahat aşıları gibi konular ele alındı.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölge Baştabibi Dr. Özlem Erinekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seyahat sağlığının Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nün önemli görevleri arasında yer aldığını söyledi.

Seyahat sağlığı hizmetlerinin, giriş kapılarında yer alan sağlık denetleme merkezlerinde ve özel olarak dizayn edilen seyahat sağlığı merkezlerinde verildiğini ifade eden Erinekçi, bu merkezlerde Türkiye'den yurtdışına giden vatandaşların gittikleri ülkelerde karşılaşabilecekleri sağlık sorunlarıyla ilgili zorunlu olan aşıları yaptıklarını belirtti.

Yurtdışına çıkan vatandaşlara uluslararası geçerliliği olan aşı sertifikası verdiklerini kaydeden Erinekçi, şöyle konuştu:

"Erişkinlerin tamamlanmayan aşıları varsa onları tamamlıyoruz. Zorunlu olan aşılar var. Sarı humma aşısı özellikle sahra altı Afrika ülkelerine seyahatler sırasında yapılması gereken bir aşı. Elinizde uluslararası aşı sertifikası olmadığı takdirde ülkeye giriş yapamıyorsunuz. Menenjit hastalığı aşısını yaptırmak da zorunlu. Hacı adayları ve umre ziyareti yapan vatandaşların bu aşıları yaptırmaları ve aşı kartlarını almaları gerekmektedir. Aşıları yapmadan önce kişinin kronik hastalıkları, gideceği ülkenin özellikleri, kullandığı ilaçlar, hepsi değerlendirilip risk haritası çıkartılıyor ve kendilerine bildiriliyor."

Seyahat sağlığı hizmetlerinin giderek arttığına dikkati çeken Erinekçi, dünyada 1 milyara yakın insanın seyahat ettiğini, dolayısıyla seyahatle ortaya çıkabilecek bulaşıcı hastalık risklerinin de arttığını ifade etti. Erinekçi, geçen yıl Türkiye'de 29 bin kişiye aşı yapıldığını ve aşı sertifikası verildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seyahat Sağlığı, Eğitim ve Değerlendirme Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement