Sinoplular Kutlu Doğumu Taçlandırdı - Son Dakika
Yerel

Sinoplular Kutlu Doğumu Taçlandırdı

Esenler Belediyesi’nin Anadolu’nun gelenek-görenek ve kültürel değerlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için düzenlediği “Anadolu’dan Esintiler” programına son olarak Sinoplular konuk oldu.

13.04.2015 16:41

Esenler Belediyesi'nin Anadolu'nun gelenek-görenek ve kültürel değerlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için düzenlediği "Anadolu'dan Esintiler" programına son olarak Sinoplular konuk oldu. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in huzur ve umut şehri olmasında Sinopluların büyük emeği olduğunu söyledi. Gecede 5 kişi umre hakkı kazandı.

Anadolu'dan bir kentin gelenek-görenek ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı "Anadolu'dan Esintiler" programı bu hafta Sinopluları ağırladı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen geceye AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Belediye Meclis Üyeleri, SİNDEF Başkanı Engin Kırmızıgül ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle program öncesinde tüm konuklara kımızı gül dağıtıldı. Kadıköy Fenerbahçe Camii İmamı Numan Akbaş'ın Kur-an tilaveti ile başlayan gecede ilk sözü alan SİNDEF Başkanı Engin Kırmızıgül, "Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bu gecede Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğumunu kutluyoruz. Nisan, Peygamber Efendimizi anma ve tanıma adına çok güzel bir ay" şeklinde konuştu.

"NEREDEN GELDİĞİMİZİ BİLELİM"

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, konuşmasına Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğumunu kutlayarak başladı. Anadolu'nun zengin kültürünü yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerinin altını çizen Başkan Göksu, "Anadolu'dan Esintiler gibi programlarımızda her hafta Anadolu'muzun güzel bir yöresini ağırlıyoruz. Doğduğumuz ve doyduğumuz kentler arasındaki gönül köprüsünü her daim canlı tutmalıyız. Hz. Mevlana, 'İnsan nereden geldiğini bilmezse, nereye gideceğini de bilemez' der. O yüzden çocuklarımız, atalarının doğduğu toprakları unutmasınlar. Unutmasınlar ki, nereye gideceklerini bilsinler. Kültürümüzü yaşatmak için yaptığımız bu programı Kutlu Doğum ile taçlandıran Sinoplu kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi.

"ESENLER'DE SİNOPLULARIN BÜYÜK EMEĞİ VAR"

İnsanlığın, Hz. Muhammed'in doğduğu gün yeniden insanlık onuruna ulaştığını ifade eden Başkan Göksu, sözlerini şöyle tamamladı: "Hem doğduğumuz hem de doyduğumuz şehirleri büyütmek için Türkiye'yi büyütmemiz gerekiyor. Türkiye'nin aydınlık yürüyüşüne hepimiz katkı sunmalıyız. Ülkemizi büyütürsek çocuklarımızın imkanlarını da o kadar büyütürüz. Esenler'in huzur ve umut şehri olmasında Sinoplu kardeşlerimin emeği büyük. Dört yanımızda sürekli Sinopluları gördük hep. Sinoplu kardeşlerimle güzel bir yolda yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz."

5 KİŞİ UMRE KAZANDI

İstanbul Milletvekili Şirin Ünal da, Kutlu Doğum Haftası'nı kutlayarak, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada yüzyıl sonra tekrar lider ülke olacağını söyledi. Konuşmaların ardından SİNDEF Başkanı Engin Kırmızıgül, SİNDEF ve Kızılay tarafından gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasındaki rekor katılım nedeniyle, Başkan Göksu'ya plaket takdim etti. Gecede yapılan kura çekiminde umreye gidecek 5 kişi de belirlendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sinoplular Kutlu Doğumu Taçlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement