Sivas Valisi Kolat, Akıncılar'da Açılış Törenlerine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Sivas Valisi Kolat, Akıncılar'da Açılış Törenlerine Katıldı

Sivas Valisi Ali Kolat, Akıncılar İlçesinde Yapımı Tamamlanan Hükümet Konağı ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Belediye İşbirliği ile Yaptırılan Halı Sahanın Açılışlarını Yaptı

04.12.2010 15:39

Sivas Valisi Ali Kolat, Akıncılar ilçesinde yapımı tamamlanan Hükümet Konağı ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve belediye işbirliği ile yaptırılan halı sahanın açılışlarını yaptı.

Akıncılar ilçesine gelen Vali Kolat, Hükümet konağı önünde Akıncılar Kaymakamı Oğuzhan Bulut, Belediye Başkanı Mevlüt Albayrak ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Vali Kolat'a burada Gökçenur Uslu adlı öğrenci tarafından çiçek takdim etti.

Akıncılar halk oyunları ekibinin gösterilerini de izleyen Vali Kolat'a, ekip tarafından Türk Bayrağı armağan edildi.

Halk oyunları ekibiyle hatıra fotoğrafı çektiren Kolat, daha sonra Hükümet Konağı'nın bahçesinde düzenlenen törene katıldı.

Vali Kolat, burada yaptığı konuşmada, binanın yapılmasının Akıncılar'ın ciddi bir ilçe olduğunu gösterdiğini belirterek, 'Sivas son 7-8 yıldır 3 milyon yatırım almış bir şehirdir. Yarın Başbakanımızın katılımıyla 13 okul, 4 öğrenci yurdu ve en önemlisi havaalanımızın terminal binasının açılışını yapacaktır' dedi.

Kalkınmanın önemli gücünün vatandaş olduğunu belirten Kolat, konuşmasına şöyle devam etti:

'Devlet vatandaşa, Eğitim ve sağlık gibi konularda her türlü hizmeti getirmektedir. Bunlar olduğu takdirde göçü gerektiren hiçbir sorun yoktur. Büyük şehirlerde geçim zorlaştı. İşadamları bölgelerine yatırım yapmaları için çalışmak gerekir. Güzel bir vadi olan Kelkit vadisi tarım ve hayvancılık sektöründe çok iddialı. Her ürün yetişiyor. Kayısı ve kavun yetiştiriciliğinde önemli adımlar atılıyor. İlçenin yanından geçen D-100 karayolu nedeniyle pazar sorunu da yaşanmamaktadır. Artık yatırıma yönelmek gerekiyor.'

AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun da yaptığı konuşmada, hükümet konağı olmayan hiçbir ilçenin kalmayacağını belirterek, Ulaş ilçesine yaptırılacak olan hükümet konağının ihalesinin de yapıldığını söyledi.

Koyulhisar ilçesinin eski olan hükümet konağının da ihalesinin yapılarak yeniden inşa edileceğini anlatan Uzun, Suşehri'ne de yer bulunması durumunda yeni bir hükümet konağının yapılacağını belirterek, 'Akıncılar ne istediyse oldu. Her şey olmaya da devam ediyor. Akıncılar tarımda bizim göz bebeğimiz. Nüfusu burada tutmanın tek yolu yatırımdır. Vadimiz, memleketimiz, ilimiz güzeldir' diye konuştu.

AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya ise Akıncılar ilçesinin geliştiğini, bir hamle daha yapılarak ilçeyi geliştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Akıncılar Kaymakamı Oğuzhan Bulut ve belediye Başkanı Mevlüt Albayrak'ın selamlama konuşmalarının ardından Hükümet Konağı'nın açılışı yapıldı.

(FK-EMN-NÖZ) - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas Valisi Kolat, Akıncılar'da Açılış Törenlerine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement