Sonsuz Şükran Köyü, Uluslararası Çalıştaya Ev Sahipliği Yapacak - Son Dakika
Yerel

Sonsuz Şükran Köyü, Uluslararası Çalıştaya Ev Sahipliği Yapacak

Sonsuz Şükran Köyü, Uluslararası Çalıştaya Ev Sahipliği Yapacak

Sanatçıların kerpiç evlerinin bulunduğu Konya’nın Hüyük ilçesindeki Sonsuz Şükran köyünde Uluslararası “Yerel Efsaneler” Çalıştayı düzenleneceği bildirildi.

24.03.2016 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçıların kerpiç evlerinin bulunduğu Konya'nın Hüyük ilçesindeki Sonsuz Şükran köyünde Uluslararası "Yerel Efsaneler" Çalıştayı düzenleneceği bildirildi.

Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, yaptığı açıklamada, Çavuş Mahallesi'nde kurulu bulunan Sonsuz Şükran Köyü'nde 29 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Sonsuz Şükran Köyü Derneği, Macaristan Tandem Local Heroes Cultural Organization Adıyaman GAP Gençlik Evleri Kuruluşu işbirliği ile gerçekleştirilecek çalıştaya Türkiye'nin yanı sıra Almanya ve Macaristan'dan 15 sanatçının katılacağını belirtti.

Festival kapsamında müzik sanatçılarının Beyşehir Gölü Havzası'nda doğal ses kayıtları yapacağını aktaran Taşdiken, "Bu öncü çalışmayla öncelikli olarak alınan lokal ses kayıtları kalıcı olarak yeni oluşmaya başlayan 'dünya yerel ses haritası'na işlenecek. Alman animasyon sanatçıları Beyşehir Gölü Havzası'nın görsellerinden özgün bir klip hazırlayacak. ve bu çalışmalar Mayıs 2016'daki Adıyaman Çalıştayı'nda, Haziran'da ise Brüksel Türkiye Günleri Festivali'nde, Temmuz'da Macaristan Tufokan Festivali'nde, Eylül'de ise Sonsuz Şükran Köyü'nde düzenlenecek 7.Anadolu'ya Şükran Buluşmaları'nda izleyicileriyle buluşacak. Özellikle gönüllü olarak katılımcı olan sanatçılar etkinlik süresince Şükran Köyü'ndeki kerpiç evlerde kalacaklar. Sanatçılar en çok kerpiç evlerde yaşamayı merak ettiklerini belirtiyorlar. Şükran Köyü şimdiden uluslararası sanat çevrelerinde hak ettiği itibara kavuştu ve ayrıca kendi yöresini dünya sanat çevrelerine en elit etkinliklerle tanıtmaya başladı" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sonsuz Şükran Köyü, Uluslararası Çalıştaya Ev Sahipliği Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement