Tarım ve hayvancılık İspanya'da masaya yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Tarım ve hayvancılık İspanya'da masaya yatırıldı

Tarım ve hayvancılık İspanya\'da masaya yatırıldı

Tarım ve hayvancılık sektöründeki genel sorunlar, İspanya'da düzenlenen çalıştayda masaya yatırıldı.

01.10.2021 12:52  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve hayvancılık sektöründeki genel sorunlar, İspanya'da düzenlenen çalıştayda masaya yatırıldı. Çalıştaya katılan Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, bölgesel sorunların giderilmesi noktasında işbirliği sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından hazırlanan ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kalkınma için Sosyal Ekonominin Geliştirilmesi projesi kapsamında İspanya'da gerçekleştirilen çalıştaya katıldı. Sevilla kenti Carmona Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayda İspanya, Portekiz, İtalya ve Türkiye'nin proje ortaklığında toplam 12 aylık bir zaman diliminde tamamlanacak olan projede benzer sosyal ekonomik önceliklere sahip bölgesel ve yerel yönetimlerden oluşan bir ağ kurularak bölgeler arası öğrenme ve işbirliği için oluşturulacak bir alanda sosyal sürdürülebilir ekonomi toplumlarının oluşmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Çalıştay hakkında bilgi veren Kaymakam Şahin, "Tarım ve hayvancılık sektöründe farklı alanlarda faaliyet gösteren proje paydaşları ile bir araya gelerek bu alanlarda yapılan ve yapılabilecek iyi uygulamalar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak ve bazı iyi uygulamaları yerinde görme fırsatımız oldu. Burada üreticileri ilgilendiren ve etkileyen ortak sorunlar ele alınarak çeşitli değerlendirmelerde bulunuldu ve üretimi etkileyen faktörlerin ülkeler bazında paralellik arz ettiği görüldü. Küresel iklim değişikliği, kuraklık, verimliliğin azalması, üretim maliyetlerinin yükselmesi, işgücü temininde yaşanan zorluklar, fiyat istikrarsızlığı, tarımda makineleşmenin zorunluluğu, alternatif ürün arayışları, çevreye duyarlılık, kooperatifleşmenin zorunluluğu ve zorluğu, pandemi sürecinde farkındalığın artması, üreticilerin empati beklentisi ve merkezi ve yerel otoritelerden destek beklentileri gibi birçok başlık konuşuldu. İlgili kurumlarımızın temsilcileriyle katılım sağladığımız İspanya çalıştayı proje ortaklarımızla gerçekleştirdiğimiz toplantılar ve saha ziyaretleriyle devam ediyor" dedi.

Yapılan saha ziyaretlerinde iyi bir kooperatif uygulaması kapsamında zeytin ve zeytinyağı fabrikası ziyaret edilerek, kooperatif yapısı ve uygulama alanları hakkında bilgi alındı.

Tarım ve hayvancılık sektöründe farklı alanlarda faaliyet gösteren proje paydaşlarını bir araya getiren çalıştaya Efeler Kaymakamı Cemal Şahin'in yanı sıra Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü ve Proje Koordinatörü Reyhan Gülpınar, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı İbrahim Gençsoylu, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına Ziraat Mühendisi Zeynel Gül, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, ÖRKOOP Başkanı Ünal Önal katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarım ve hayvancılık İspanya'da masaya yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement