Tunç Soyer, 'Hayalimdeki Sakin Mahalle' Sergisinde Ortaokul Öğrencileriyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Tunç Soyer, 'Hayalimdeki Sakin Mahalle' Sergisinde Ortaokul Öğrencileriyle Buluştu

Tunç Soyer, \'Hayalimdeki Sakin Mahalle\' Sergisinde Ortaokul Öğrencileriyle Buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'Sakin Şehir' projesi kapsamında yaşama geçirilen 'Hayalimdeki Sakin Mahalle' sergisinde ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi. 4 mahalle ve 4 ortaokuldan 60 öğrencinin eserlerinin yer aldığı sergide Başkan Soyer, “Hayallerinizden hiçbir zaman vazgeçmeyin. Hayat size daha güzelini getirene kadar isteklerinizin arkasında durun” dedi.

25.05.2023 11:08  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'Sakin Şehir' projesi kapsamında yaşama geçirilen 'Hayalimdeki Sakin Mahalle' sergisinde ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi. 4 mahalle ve 4 ortaokuldan 60 öğrencinin eserlerinin yer aldığı sergide Başkan Soyer, "Hayallerinizden hiçbir zaman vazgeçmeyin. Hayat size daha güzelini getirene kadar isteklerinizin arkasında durun" dedi.

Dünyanın ilk Cittaslow Metropol pilot kenti İzmir'de Sakin Mahalle projesinde yer alan 4 mahalledeki ortaokul öğrencileri, Kültürpark Pakistan Pavyonu'nda Hayalimdeki Sakin Mahalle sergisi açtı. 60 öğrencinin hayalindeki mahalleleri resmettiği sergiyi ziyaret eden Başkan Soyer, sergideki resimleri ilgiyle inceleyerek çocuklarla sohbet etti.

8'inci sınıf öğrencisi Elif Arslan yaşamak istediği mahalleyi anlatarak, şunları söyledi:

"Her şey tatlı olsun istiyorum. Ben resimde insan yerine hayvanları kullandım. Mahalleler genelde çok soğuk ve renksiz. Ben dünyada her şeyin çikolata kadar tatlı olmasını istiyorum. Büyüdüğümde de çizgi film tasarımcısı olmak ve Güzel Sanatlar Fakültesi'ne gitmek istiyorum."

Basmane'de yaşayan Afra Öncü ise "Resim yapmayı çok seviyorum. Ayçiçekleri güneşe bakıyorlar ve biz de mahallemizde güneşe bakmak istiyoruz. Her yerde bir dünya yaratabiliriz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Tunç Soyer, 'Hayalimdeki Sakin Mahalle' Sergisinde Ortaokul Öğrencileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement