Türkiye Kent Konseyleri Platformu Lüleburgaz'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Lüleburgaz'da Buluştu

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Lüleburgaz\'da Buluştu

Türkiye Kent Konseyleri Platformunun 7.Buluşması Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Lüleburgaz Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

16.06.2012 14:21

Türkiye Kent Konseyleri Platformunun 7. Buluşması Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Lüleburgaz Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Aralarında Aydın, Söke, Didim'in de bulunduğu Egeli Kent Konseyleri toplantıya katılarak adeta çıkartma yaptılar. Toplantıda Söke Kent Konseyi Gençlik Meclisinin Demiryolu Hattı ve Söke Çayı temizleme projesi büyük beğeni topladı.

Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Dr. Yüksel Ayer; "Ülkemizin birlikteliğe en fazla gereksinim duyduğu şu günlerde iç ve dış güçlerce başımıza ne çorap örülmek istendiği açıktır. Önümüzde bölünmüş Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ve Yugoslavya örnekleri varken başka türlü düşünmemiz olanak dışı olmalıdır" dedi.

Açılış konuşmasında Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Dr. Yüksel Ayer, Kent Konseylerin yerel yönetimlere ciddi halk desteği verdiğini dile getirerek, protokolde yer almaları gerektiğine dikkat çekti. Belediyelerin kent konseylerinin yaygın gücünden yararlanması gerektiğini dile getiren Ayter; "Kentlerde sosyal etkinlikler, eğitim uygulamalarında mutlaka kent konseylerin görüş ve önerileri dikkate alınmalı" dedi. Hızlı nüfus artışın işsizliği ve geçim sıkıntısını da beraberinde getirdiğini sözlerine ekleyen Dr. Yüksel Ayer; "Nüfus planlaması ciddi şekilde uygulanırsa işsizlik azalacaktır. Milli gelirden kişi başına düşen pay da ciddi olarak artacaktır. Her 2 yılda bir Baltık ülkesi kadar, her beş yılda bir, bir orta Avrupa ülkesi kadar nüfusumuz artmakta" dedi.

Toplantıda konuşan İzmir Konak Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç.Dr. Metin Erten, son yapılan Didim Çalıştay'ı üzerinde bir değerlendirme yaptı. Geçtiğimiz günlerde Mardin Kızıltepe Kent Konseyinin ev sahipliğinde yapılan toplantının olumlu sonuçlarının alındığını ifade eden İzmir Konak Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Erten bölgesel toplantıların artırılmasından yana olduklarını ifade etti.

7. Kent Konseyleri Platformu toplantısına Ege Bölgesi'nden başta İzmir Konak, Söke, Aydın, Ödemiş, Aliağa, Seferhisar, Menemen, Didim olmak üzere çok sayıda

kent

konseyi yöneticilerinin katılması dikkat

çekti.

Toplantıda ayrıca Ayvalık Kent Konseyi; Afet Koruma ve Kurtarma, Burhaniye Kent Konseyi; Altın Arama, Çevre ve Maden Talanı, Edirne Kent Konseyi; Selimiye Camii ve Külliyesine Sahip Çıkma, Eskişehir Kent Konseyi; Kadın Meclisi Çalışmaları, Kırlareli Kent Konseyi; Şarapçılık ve Hardaliye, Muğla Kent Konseyi; Konsey Yönergesi, Silivri Kent Konseyi; Belediye Logo Yarışması, Tekirdağ Kent Konseyi; Engellilerin Topluma Kazandırılması, Söke Kent Konseyi; Gençlik Meclisi Çalışmaları ile birer sunum yaparak çalışmalarını paylaştılar.

Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna; "Kent Konseyleri Yerel Yönetimlere Katkı Sunuyor"

Kent Konseylerinin çalışmalarının bir çok yerel yönetime proje desteği sağladığını söyleyen Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna, Kent Konseyi çalışmalarını önemsediklerini söyleyerek; "Söke Belediyesi olarak kent konseyimizin bize sunduğu her projeye önem verip hayata geçmesi için çaba sarf ediyoruz. Platformun toplantısında birçok belediyenin de kent konseyi çalışmalarını ve projelerini dikkate aldığını gördük. Yerel yönetimlere halk desteği anlamında kent konseylerin sivil bir yapı olduğunu düşünüyorum" dedi. Ülke genelinde yapılan platform toplantılarının önemine de değinen Levent Tuna; "Bu tür toplantılarda hem tanışma, dayanışma bilgi ve proje paylaşımının mutlaka olumlu sonuçlar getireceğine inanıyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Kent Konseyleri Platformu Lüleburgaz'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement